Megannyi játék és foglalkozás a Várkertben


2019-06-16 23:25:12  | cikk: Babos Petra  | 


Megannyi játék és foglalkozás a Várkertben főképe
Gyermekparadicsommá változott a Várkert a 29. Pápai Játékfesztivál hétvégéjére. A Várkertben kicsik és nagyok egyaránt bőséggel válogathattak a kitűnő kikapcsolódást nyújtó programok és foglalkozások közül, s közben változatos színpadi produkciók, amatőr és profi művészeti csoportok szórakoztatták a fesztivál látogatóit a várkerti színpadon, ahol kilenc produkciót láthattak, köztük koncertet, mesejátékot és folklórműsort is.
Már a tegnapi nap folyamán is számos helyi és vendégegyesület mutatkozott be az érdeklődők előtt, s mindannyian különféle szórakozási lehetőséget kínáltak a járókelőknek. Az ügyes kezű gyerekek kreatív kézműves kuckóban alkothattak, de volt népi játszótér és körhinta is a kalózhajó mellett. A tavalyi nagy népszerűségnek örvendően idén is volt ládavasút, part-és társasjátékok, a felhővadászat, a hordóvonat, a baba-és gyermeksziget mellett. Ellátogatott Pápára a Csupa Csoda Játszópark is, akik ismét igényes játékokat hoztak a gyerekeknek. Idén újdonságnak számított a Molyolda, az Egérparádé és a Mesekert. A Molyolda egy játékpark, mely mind arculatában, mind megvalósításában visszarepít az időben. Olyan körülbelül 100 évvel ezelőtti játékokat gyűjt egy csokorba, melyeket már elfelejtettünk, vagy játsszunk, de már más formában.
A környezet kialakításában, a ruhákban a századelő hangulata és játékai elevenedtek meg. A Mesekert egy interaktív meselabirintus. Tevékenységközpontú, interaktív játékelemeket tartalmazó mobil játszóudvar. A játékelemek egyedi tervezésűek és kivitelezésűek, így a játszóház megjelenésében egy gyermeklelkű, bájos, mesebeli kis varázskert. Az Egérparádé apróléptékű cirkuszi próbálkozások bábokkal és csinnadrattával.
A játszóházak mellett közben a színpadon egymást követték a fellépők, először a Fabók mancsi bábszínháza: A háromtagú tölgyfa tündér című darabját adta elő, majd Müller Péter Sziámi és a Palinta: Mi a jeled? című családi koncertjét élvezhették az érdeklődők.
Veres Andi és Müller Péter Sziámi elmondták, 2008-ban kezdték el készíteni az első albumot.
-A gyerekek minden dalunkat szeretik, együtt énekelnek velünk mindent. A műsor interaktív az elejétől fogva. Mert a koncert róluk szól elsősorban - mondta Veres Andi, aki hozzátette, a nyár folyamán fesztiválokon lépnek fel hétvégente.
Müller Péter Sziámi And Friends nevű zenekar már elkezdte a nyári turnét, tegnap volt az első fellépés, de természetesen lesz Veres Andival is közös koncertünk.
A színpadi műsorok sorát az Apnoé zenekar, majd a Megafon Zenei Egyesület zárta.
Aki a játék hevében megszomjazott vagy megéhezett, az finomabbnál finomabb ételek és italok között válogathatott.
A Játékváros beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az égiek kegyesek voltak a szervezőkhöz, így zavartalanul, önfeledten szórakozhattak, játszhattak a gyerekek és szüleik a hétvége során.

Képek:


Címkék: játékfesztivál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!