Kézművesek utcája, Játék-Tér, Diák percek - Program kavalkád a Fő téren


2019-06-16 10:06:08  | cikk: Babos Petra  | 


Kézművesek utcája, Játék-Tér, Diák percek - Program kavalkád a Fő téren főképe
A 29. Pápai Játékfesztivál keretein belül három napon keresztül a Fő téri Plébánia soron várja az érdeklődőket a program egyik elmaradhatatlan eleme, a Kézművesek utcája. A 14 kiállító között elsősorban a Bakonyalja Népművészeti és Kézműves Egyesület tagjai képviseltetik magukat.
-Évről évre nagyon fontosnak tartjuk, hogy a pápai rendezvényeken a helyi kézművesek bemutatkozzanak, ezért is állítunk ki rendszeresen a programokon, ahol csak lehetőségünk nyílik - mondta Benedekné Gosztonyi Hajnalka, az egyesület elnöke, aki hozzátette, a nagy melegben elsősorban az esti órákban keresik fel őket. A kiállítók között van fazekas, bőrös, ékszeres, kistermelők, újrahasznosított farmeranyagokkal foglalkozó, valamint textilbabák, horgolt termékek és a szalma-csuhék készítői.
A gyerekek a téren mászófalon, 3D karikán tehették próbára bátorságukat, de kipróbálhatták a snookballt, az euro bungeet és a bombasticot is kedvük szerint. Az euro bungee, vagy másnéven bungeetrambulin, a gumiköteles trambulinnal akár 7-8 méter magasra is fel lehet ugrani, s bárki képes olyan akrobatikus gyakorlatra, amit eddig nem, vagy csak félve mert megtenni. A snookball a biliárdfoci, ahol a golyók focilabda méretűek és a lábunkat használjuk dákó helyett. A recycling állatkertben pedig felmászhattak a különböző állatokra, amelyek gumiból készültek.
Az idei évben sem hiányozhattak a hűsítő medencék, ahol a gyerekek „hattyúkon úszhattak”.
Róka Norbert művelődésszervező elmondta, a korábbi játékfesztiválon a Miénk a színpad elnevezésű programon helyi csoportok mutatkozhattak be, idén Diák percek címmel szintén iskolás fellépők állhattak színpadra, ezúttal a tarczysok és az erkelesek.
Barkóczi Nóra és Kiss Édua 3. e osztályos diákok a Tarczyból a műsoruk kapcsán elmondták, másfél hónap alatt tanulta be az egész osztály a vidám táncot.
-Az Emoji Dance egy látványtánc jellegű produkció, amit az osztályfőnökünk tanított be. Mindannyian sárga egyen pólóban vagyunk, ami különböző emojik vannak. A műsort már a Tarczy Gálán is bemutattuk hatalmas sikerrel, reméljük, a Játékfesztiválon is mindenkinek tetszeni fog - mesélték a lányok. Őket Musical pillanatok címmel a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tagozatos nagykórusa követte, majd a Kócos Artista Társulat lélegzetelállító összeállítását láthatták a téren összegyűltek.
-A nevük a frizuránk alapján született, aminek kulturális háttere van. Most Veszprémből jöttünk, de budapesti bázisúak vagyunk. Ezúttal egy varieté-t adtunk elő, zsonglőreszközökkel, buzogányokkal és rövid botokkal - tudtuk meg Lenhart Józseftől, aki hozzátette, a zsonglőrködés része a játékosság. Zsonglőrködni bármikor el lehet kezdeni, nemcsak a fiataloknak, rengeteget kell gyakorolni, próbálni, de ha egyszer ráérez valaki a lényegére, akkor az egy életen át elkíséri majd.
A Fő téren a zene hallatán egyre többen gyűltek össze, a délutáni programot Pápa Város Fúvószenekarának és a JMSZK Gyémántvirág Mazsorett csoportjának műsora zárta.
A Fő téri Játék-tér és a Kézművesek utcája ma délután is várja a fesztiválozókat, de a Garagulya gólyalábasok is fellépnek a belvárosban.

Képek:


Címkék: játékfesztivál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!