"Mindent meg kell tenned azért, hogy utána már csak a szerencsén múljon a siker..."


2019-06-15 23:18:17  | cikk: ha  | fotó: ha, Babos Petra  | 


"Mindent meg kell tenned azért, hogy utána már csak a szerencsén múljon a siker..." főképe

A 29. Pápai Játékfesztivál második napjának esti sztárvendége a Margaret Island volt. A budapesti zenekar most először lépett fel városunkban, de népes rajongótábor várta a csapatot a Fő téren. A 2013 őszén alapított, folyamatosan turnézó, könnyed popzenéjével rövid idő alatt komoly népszerűséget szerző zenekar remek hangulatú koncertet adott. A fellépés előtt a zenekar három alapító tagját, Lábas Viki énekesnőt, Füstös Bálint gitárost és Törőcsik Kristóf basszusgitárost kérdeztük, akik meséltek a kezdetekről, a tervekről és arról, hogy szeretnének értéket közvetíteni.


A Margaret Island, aki még nem tudná, a Margitszigetről kapta a nevét. A zenekar a magyar könnyűzenei életben ugyanolyan megnyugvást, zsongásból való kiszakadást szeretne jelenteni, mint amit a budapestieknek szimbolizál ez a sziget. Egyébként is szeretik a természetet a tagok, s ez a nyugalom érződik is rajtuk. Diákként sem voltak kifejezetten lázadóak, a szabályokat elfogadták, de csak akkor, ha értették és jogosnak találták ezeket. Ma az ellen lázadnak, amivel nem értenek egyet.


A zenekar szinte az iskolapadból került a színpadra, megdolgoztak a sikerért. Ennek egyik titka, hogy mindenhova elmentek, ahova hívták őket, nem mondtak nemet a felkérésekre, sokan megismerték őket. Persze ez önmagában nem lett volna elég, kellettek a jó dalok, jó szöveggel. Füstös Bálint mára már ismert mondata, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy utána már csak a szerencsén múljon a siker. A zenekar sokat dolgozik, s ami fontos, alázattal. Ezt már Lábas Viki hangsúlyozta, aki arról beszélt, hogy próbálnak igényes popzenei megfogalmazást színpadra vinni, s fontos számukra, hogy adjanak valami pluszt az embereknek. Szeretnének értéket közvetíteni, s új generációként ezt megpróbálják a lehető legjobban tenni. A koncerten is elhangzott, hogy sokan folkzenekarként emlegetik őket, ami nem helytálló, de nagyon szeretik a népdalokat. Az énekesnő el is énekelt egyet a pápai közönségnek a színpad szélén ülve.


A Margaret Island egy olyan zenekar, akiket nem szédített meg a siker. Közvetlenek, mosolygósak, vidámak, a rajongóikkal való kapcsolattartást is fontosnak tartják. Néha már hosszabb a dedikálás, beszélgetés, mint a koncert, de ők tudják, hogy a közönségük szereti őket, s ezt a szeretetet jó zenével és figyelmességgel hálálják meg, s azzal, hogy időt szánnak azokra, akik hallgatják őket.


A Margaret Island kemény öt évet tudhat maga mögött. Komolyan vették, hogy a sikerért meg kell dolgozni, de ahogy Lábas Viki fogalmazott, túltolták az utóbbi esztendőket. Épp ezért most még nem terveznek új lemezt, illetve mégis, de az régi-új lesz: az élő koncertfelvételek válogatása. Azért fontos ez a zenekarnak, mert egész más a stúdióhangzás, mint egy élő koncert hangulata, ahol több ezren énekelik együtt az Esőt vagy épp a Hóvirágot.

Képek:


Címkék: játékfesztivál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!