Rekordokat úsztak


2019-06-12 20:49:00  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Rekordokat úsztak főképe
Az elmúlt nyolc hétben hat versenyen vettek részt a Pápai Úszó Sportegyesület tagjai, akik sokat javítottak legjobb eredményeiken, ami érmekben, értékes helyezésekben mutatkozott meg.

A versenyek sorát az országos diákolimpia döntőt követő győri Scitec Open nyitotta, a négynapos kupán Tapsonyi Bálint, Nagy Levente és Dombos Bence a náluk idősebbek mezőnyében kiváló időket úszott, sőt Bálintnak egyéni csúccsal sikerült egy második helyet is megszereznie.

- A győri viadalon a legjobb eredmény Leimeiszter Ábel nevéhez fűződik, aki a diákolimpián már két érmet szerzett, Győrben pedig két arany-és egy ezüstérmet gyűjtött be - mesélte Babai Gergő, a PUSE edzője. - A következő megmérettetésen, Szombathelyen próbáltuk ezt a tendenciát folytatni, a vasi megyeszékhelyen egyéni csúcs közeli időket úsztunk, rengeteg érmet akasztottak a pápai úszók nyakába, okunk nem lehet panaszra.

Kaposváron, az 51. dr. Csik Ferenc Emlékverseny elődöntős-döntős lebonyolításban zajlott, a sportolók edzője maximálisan elégedett volt tanítványaival, Dombos Bence, Tapsonyi Bálint, Nagy Levente és Leimeiszter Ábel is jól dolgozott, szinte kivétel nélkül döntőbe jutott, a lányokat ezen a versenyen Horváth Rebeka képviselte, aki szintén szép időket produkált, így újabb érmekkel a háta mögött bizakodva készült az egyesület a következő megoldandó feladatra, az országos bajnokságra, ahol Nagy Levente és Horváth Rebeka állt rajtkőre.

- Levente a selejtezőben és a döntőben is egyéni csúcsot úszott, az egy évvel idősebbek között is helytállt, legjobb eredménye egy negyedik hely lett, saját korosztályában egyébként kivétel nélkül dobogóra állhatott volna. Rebeka is jól teljesített, odafigyelt, koncentrált volt, többségében a középmezőnnyel csapott a célba. Rebeka a szombathelyi Savaria Kupára is elutazott, szeretett volna indulni, mert úgy érezte, maradt benne néhány másodperc, ez így is volt, jól szerepelt, javított.

Az utolsó felvonás a mögöttünk hagyott időszakban a Jövő bajnokai Program keretében megrendezett osztrák bajnokság volt, ahol Tapsonyi Bálint indult. A PUSE úszója az open kategóriában 50 gyorson 140 induló között döntőbe jutott, 10. lett, 100 méteren azonban még ennél is jobban szerepelt.

- Bálint saját korosztályában 100 pillén második, 100 gyorson harmadik helyezést szerzett, ezek az eredmények biztatóak az országos bajnokságok és a jövő próbatételei előtt.

Babai Gergő hozzátette, a szezon a serdülő országos bajnoksággal folytatódik, ahol szintén érem várományosai a PUSE versenyzői.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!