Lengyel Ferenc: Változás kell!


2019-06-07 13:58:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Lengyel Ferenc: Változás kell!  főképe
Kilenc győzelemmel, 13 döntetlennel, nyolc vereséggel, 50 lőtt és 46 kapott góllal fejezte be a 2018/2019-es NB III-as labdarúgó bajnokságot a Perutz FC. A pápai alakulat bár sokáig a legjobb öt között szerepelt, a tavasszal tapasztalt hullámvölgy miatt meg kellett elégednie a 8. hellyel.

Ismét eseménydús volt a csapat idénye, féltávnál ugyan mindössze három pontra volt a dobogó, a téli szünet után viszont nem várt lejtmenet következett, a bakonyaljaiak edzője, Rozmán László hét nyeretlen derbi után áprilisban távozott is a kispadról, helyét a Lengyel Ferenc-Igor Nicsenko edzőpáros vette át, akiknek a sok nehézség ellenére sikerült benntartania a gárdát.

- Hiába voltunk/vagyunk egy épületben a Perutz-cal, rosszabb állapotban volt az együttes, mint gondoltam - emlékezett a kezdetekre Lengyel Ferenc. - Hozzá kell tennem, véleményem szerint Rozmán László jó döntést hozott, amikor a Szabadkikötő elleni vereség után lemondott, ha nem így tesz, meggyőződésem, hogy kiesik a csapat. Nem a személyemről van szó természetesen, hanem kellett egyfajta katarzis, ami kimozdította ebből a vereségspirálból a gárdát. Kinevezésem után az öltözőben azt tapasztaltam, hogy a létszám nagy volt, használható játékossal sérülések, egyéb okok miatt viszont jóval kevesebbel találkoztam. Volt, aki nem kevés súlyfelesleggel rendelkezett, volt, aki előbbre tartotta az esküvőjét a bajnokinál és volt olyan is, aki rosszullétekkel küzdött. Rendszeresen 8-10 emberrel edzettünk, ami tarthatatlan állapot volt.

Három győzelem, három döntetlen, két vereség Lengyel Ferenc mérlege a kispadon, a rengeteg sérült ismeretében a vezetőedző azt mondta, a bravúr kategóriájába tartozik, hogy NB III-as maradt a csapat.

- Az edzőváltás után nagyon fontos volt, hogy a Nagykanizsa ellen 0-2-ről nem kaptunk ki, többet ért számunkra az az eredmény, mint egy pont, ha akkor vereséget szenvedünk, nagyon nehéz helyzetbe kerülhettünk volna. A legjobb teljesítményt az Érd ellen nyújtottuk, igaz pont nélkül maradtunk, de visszanézve a mérkőzést, nagyon szervezetten, jól játszottunk, csak egy kis szerencse hiányzott. Voltak azért pozitívumok is, két alkalommal győztünk idegenben és nem mellékesen a BKV ellen végre nyertünk tavasszal hazai pályán.

A szakvezető elmondta, Szigeti Ákos mellett további négy utánpótlás játékos mutatkozhatott be a harmadosztályban, ami mindenképp pozitívum, sőt a következő idényben a vezetőséggel karöltve is erre törekednek.

- Nemrég játszottuk le az utolsó meccsünket, így a jövőről nem tudok sokat mondani - folytatta a tréner. - Ami biztos, hogy - egyeztetve a vezetőséggel - változtatni fogunk, hiszen profi, NB I-et megjárt játékosokkal gyakorlatilag a kiesés ellen küzdöttünk. Úgy gondoljuk, hogy lépni kell, ez így nem mehet tovább. Fontos lesz, hogy milyen célt fogalmazunk meg magunkkal szemben, csakis ezután lehet a keret kialakításáról tárgyalni. Egy biztos, mozgalmas egy hónap vár ránk - zárta értékelőjét Lengyel Ferenc.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!