Készül a betonkoszorú


2019-06-06 10:09:00  | cikk: HuHa  | 


Készül a betonkoszorú főképe
Ma reggel megkezdték a piac kiszolgáló épületén a betonozását és hamarosan hozzálátnak az attikafalak építésének is. A kivitelező cég projektvezetőjétől, ifjabb Nagy Szabolcstól megtudtuk, az elmúlt hetekben megépítették a 12 üzlethelyiség vasbeton falait és a kiszolgáló helyiségek téglafalait, ráemelték a födémet és tegnap a betonkoszorú zsaluzását végezték el. Az attikafalak megépítésével a szerkezetépítési munkák befejeződnek, várhatóan a jövő hét végére végeznek ezekkel a munkákkal. A létesítmény már jól megmutatja az üzletek elhelyezkedését, a vizesblokkok helyét, a még nyitott oldalra pedig majd legördülő rácsot építenek be. Az épületeket lapostető fedi majd komoly szigetelési rendszerrel.
A kivitelezővel a helyszínen egyeztetett Unger Tamás alpolgármester

-Az árusítócsarnok építését két-három hét múlva kezdjük el, előbb a vázszerkezetet állítjuk össze, arra kerülnek rá a szelemenek, majd a szendvicspanel fedés - tájékoztatott a projektvezető. A munkálatok folytatásában a külső épületszigetelést készítik el, felrakják a díszburkolatokat, de megkezdik az üzlethelyiségek belső gépészeti munkáit is, ha újabb esős idő jön, amikor az épületkülsőn nem lehet dolgozni.

Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, a piac építése 35-40 százalékos készültségi fokon áll, a kivitelezők jól haladnak, annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben nem kedvezett az időjárás az építkezésnek. Mint mondta, a létesítmény egyik különleges elemével, a zöldfallal támadt egy kis probléma, mivel az alap feltárásakor kiderült, hogy több nagyfeszültségű E-on vezeték húzódik a földben, ez pedig azt jelentette, hogy a terveket át kellett dolgozni. Így azonban a következő hetekben már a zöldfal alapjait is készítheti a kivitelező.
Készül a koszorú

A tegnapi munkaterületbejáráson Unger Tamás alpolgármester emlékeztetett, az új piaccsarnok tervezésekor a régihez hasonló, de a 21. századi igényeknek megfelelő létesítményt terveztek, melynek elsődleges funkciója, hogy helyet adjon a pápai és környékbeli termelők portékáinak értékesítésére. Az új piacon 12 üzletet alakítottak ki, a középső térben pedig az árusítócsarnok kap helyet. A projekt keretében parkolók is épülnek, ennek tervei elkészültek, de további parkolási lehetőségek kialakítására is gondolt a város, sőt a projekt beavatkozási területén túli tér rendezését is tervezik. Erre tanulmánytervek készülnek, melyek a parkolókon kívül zöldfelületek létesítését és az autóbusz pályaudvar átalakítását is tartalmazzák. Hangsúlyozta, a cél az, hogy a piac és környezete a korábbinál szebb, a városképbe jobban illeszkedő és jobban használható legyen.

Képek:


Címkék: top | piac
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!