Befejezték az aszfaltozást, az utca megnyitására készülnek


2019-06-05 20:58:19  | cikk: HuHa  | 


Befejezték az aszfaltozást, az utca megnyitására készülnek főképe
Hétfőn kezdődött és kedden be is fejeződött a Korvin utcai aszfaltozás, hamarosan az utca egy részét visszaadják a forgalomnak - derült ki a ma egyeztetésen. Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, hétfőn a Korvin-Bástya utcai kereszteződésbe behúzták a kötőréteget, majd megkezdődött a kopóréteg aszfaltozása a kereszteződésben és a Bástya utca-Fő tér közötti szakaszon. Ez a munkafolyamat tegnap véget is ért. Mint mondta, a következő napokban a közlekedési táblák kihelyezését végzik el és várják az útburkolatfestőket, hogy az útburkolati jelek is felkerüljenek az új útpályára.
A Bástya utca-Fő tér közötti szakasz megnyitásáról is egyeztettek

-A kivitelezőtől azt az információt kaptuk, hogy a táblák kihelyezése és az útburkolati jelek felfestése után átadják a forgalomnak a Bástya utca és a Fő tér közötti szakaszt, ez a jövő héten megtörténhet. Ez azt is jelenti, hogy a keresztutcák forgalma is megindulhat, tehát a Kuruc, Kard és Barát utca is megnyílik - közölte dr. Péntek Árpád, a városrész önkormányzati képviselője. Hangsúlyozta, a belvárosban alaphelyzetben 30 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben, de még ennél is óvatosabb közlekedést kér az erre járó járművektől, hiszen az utca továbbra is munkaterület marad, a még folyó munkák miatt munkagépekre, dolgozókra lehet számítani itt is.
Új a járda, az útpálya és a parkolók is

Vörös László arról is szólt, a Bástya utca és az Irhás utca között továbbra is teljes útzár mellett dolgoznak, itt a parkolók kialakítása és a járda megépítése a feladatuk, és az útpálya megújításához a szükséges még egy gázvezeték cseréje is.
-A gázvezeték kiváltását nem társaságunk csinálja, ezt a munkát az E-on Gáz által meghatározott cégek végezhetik, a Dunántúlon mindössze három ilyen van. Ők ezt beütemezték erre a hónapra, remélem, hogy sikerül is megkezdeni ezt a gázkiváltást.
A Bástya és az Irhás utca között tovább folyik a munka, az lezárt terület marad

Unger Tamás alpolgármester elégedetten nyilatkozott a már csaknem teljesen elkészült szakaszról. Felelevenítette, ez az utca az elsők között volt, ami felkerült a 650 millió forintos kormánytámogatásból készülő utcák listájára, igaz akkor még csak az útpálya megújítására gondoltak és később tervezték meg a faltól-falig rekonstrukciót. Hozzátette, az utca kétirányú forgalom lebonyolítására is alkalmas lehet, de erről akkor döntenek, ha a forgalom nagysága ezt szükségessé teszi. Egyelőre marad a régi közlekedési rend a Korvin utcán.
-Fontos része a beruházásnak, hogy megszűnt a törés az útpálya vonalában és, hogy a Korona utcára való rácsatlakozást körforgalommal oldjuk meg a torlódások megszüntetése érdekében tette hozzá.
Kiemelte, a megújuló utca biztonságos közlekedésre nyújt lehetőséget a gyalogosoknak és a gépjárműveknek is, bírja a terhelést, és megfelelő összeköttetést biztosít a városrészek között.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!