Készül a járda a Mézeskalács utcában


2019-06-05 20:16:33  | cikk: HuHa  | 


Készül a járda a Mézeskalács utcában főképe
A Martonfalvay utcai járdafelújítás befejezése után a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. kivitelezői csoportja egy újabb munkaterületre állt be, a Mézeskalács utcai járdát építik újjá. A munka a múlt hét elején kezdődött meg, az utca páratlan oldalán az ABC áruháztól a Csutorás utcai kereszteződésig újítják meg a gyalogosok közlekedésére szolgáló burkolatot.
Rádi Róbert ügyvezető (balra) és Bocskay László önkormányzati képviselő a helyszínen egyeztettek a beruházásról

Bocskay László, a városrész önkormányzati képviselője a mai helyszínbejáráson úgy fogalmazott, választókerületének egyik legrosszabb járdájú utcája ez, a régi cementlapos felületen már csak bukdácsolni lehetett, többen inkább a füvön közlekedtek, mert az simábbnak tűnt, sokan pedig az úttesten haladtak gyalog is, ami nagyon balesetveszélyes.
-Nagy a gyalogosforgalom errefelé, hiszen itt van egy ABC, amit sokan felkeresnek és van egy óvoda is, ahová szintén sokan jönnek - mondta és hozzátette, a helyiek örülnek ennek a megújulásnak, annak ellenére, hogy az építkezés kisebb bosszúsággal is jár és lenne még utca a környéken, ahol ráférne a járdára a felújítás.
-Ahogy megígértük, minden évben újabb járdák újulnak meg a városban, bízom abban, hogy ezen a környéken is folytatódik majd a munka a következő években.
A óvoda kerítése mellett már a térkövet rakják

A Mézeskalács utcában 400 folyóméteren, 516 négyzetméter felületen építik újjá a gyalogos felületet. A beruházás az Erkel Ferenc utca felől kezdődött meg, itt felbontották az aszfaltos járdát, melyen több balesetveszélyes úthiba is volt, a Fáy óvoda mellett már a térkőburkolat készül, az ABC előtti szakaszon pedig a murvázás zajlott ma. Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, ugyanazzal a burkolókővel dolgoznak, mint a város többi pontján és itt is a műanyag szegélyt használják, ami meggyorsítja a szegélyezési munkát. A beruházás különlegességét az adja, hogy az áruház előtt nem cserélik ki a szegélyt, csupán a szükséges javítást kell elvégezni, más szakaszokon viszont kétoldali szegélyt kell építeni, a járdafelület megtámasztására. A járdafelújításnak július végéig kell elkészülnie.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!