Pünkösdhétfőn Ökumenikus Nap az Esterházy-kastély udvarán


2019-06-05 11:08:20  | cikk: Babos Petra  | 


Pünkösdhétfőn Ökumenikus Nap az Esterházy-kastély udvarán főképe
Kilencedik alkalommal rendezik meg a történelmi felekezetek az Ökumenikus Napot Pápán, június 10-én, pünkösdhétfőn.
Márkus Mihály református lelkipásztor elmondta, nagy öröm számukra, hogy kilencedik éve szervezik meg az Ökumenikus Napot, s annak, hogy ismét az Esterházy-kastély és annak udvara otthont a program számára. A rendezvényt Unger Tamás alpolgármester nyitja meg június 10-én hétfőn, 14 órakor. Ezt követően a pápai egyházi iskolák és óvodák csoportjai mutatkoznak be a színpadon. Idén is meghirdették az örömfutást is a belvárosban és 3 kilométeres várkerti futóverseny is lesz.
-Újdonságként Krisztusra épített jellem címmel tart előadást Tapolyai Emőke 15 óra 30 perctől. A kastély kápolnájában imasétára várjuk az érdeklődőket. Szintén újdonságként jelenik meg a Szövetség ládái akció, melyben tíz fős csapatok a helyes válaszokkal tudják kinyitni a frigyládát. Az Ökumenikus Nap vendégei lesznek az evangélikus motorosok is, akik rövid bemutatkozást tartanak, s utána lehet velük majd beszélgetni. A rendezvény elmaradhatatlan része a biblia ételkóstoló, ahol bárki ingyenesen megízlelheti a korabeli ételeket. A korábban meghirdetett rajzpályázat alkotásaiból a kastély termeiben nyílik kiállítás, de lesz játszóház is, szintén a kastélyban - emelte ki Márkus Mihály.
Boncz Zoltán, a baptista gyülekezet lelkipásztora elmondta, hogy a történelmi egyházak helyi vezetői már évekkel ezelőtt elkezdtek közeledni egymáshoz, kötetlenebb alkalmakon találkoztak, majd megfogalmazódott bennük kilenc évvel ezelőtt az Ökumenikus Nap megszervezésének gondolta.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, tavaly szervezték először az Esterházy-kastély udvarán az Ökumenikus Napot.
-Úgy gondolom, megtalálta a helyét az Ökumenikus Nap itt a kastély udvarán. Az eredeti célkitűzés is az volt, hogy a kastély udvarát közösségi térként használjuk, olyan programoknak helyet biztosítva, amelyek befogadására alkalmas a kastély udvar. Örülök, hogy idén is a kastély adhat otthont a rendezvénynek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!