Magyaros dallamok szárnyán


2019-06-03 20:42:40  | cikk: ha  | 


Magyaros dallamok szárnyán főképe

A közös éneklés és a közönség szeretete, tapsa - ez az, ami igazán fontos egy kórusnak, vallják a Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara tagjai. Ezért szervezték meg idén is immár hagyományos nyárköszöntő koncertjüket, melyet ezúttal a magyaros dallamok jegyében állítottak össze. A hangversenynek a Petőfi Sándor Gimnázium aulája adott otthont.

Fehér Ferenc karnagy elmondta, hogy ez az idei harmadik koncertjük. Májusban a csornai Bárdos kórus meghívásának tettek eleget, a kar 60 éves jubileumát ünnepelte, az ünnepi rendezvényen felléptek a pápaiak is. Nagy örömmel tettek eleget annak a felkérésnek is, mely az idén 70 éves JMSZK kamarazenekartól érkezett, s a nyárköszöntő pedig a harmadik hangversenyük.


Az, hogy a repertoár magyaros dallamokból épült fel, egy felkérés nyomán született. Amikor Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara Toscanaban lépett fel, megismerkedtek a bergamoi férfikarral. Olyan jól sikerült a kapcsolatépítés, hogy az idei fesztiválra meghívták a pápaiakat is. Az egyetlen kérésük az volt, hogy magyar műsorral készüljenek, ennek örömmel tettek eleget.

A műsorban többek közt csíksomlyói, szanyi, bácskai és mátraszentimrei gyűjtésből származó népdalok csendültek fel, de volt néhány műdal is. A koncerten hangszeren közreműködött Nagy Tiborné, Mészáros Sándorné, Nagy Tibor és Illés Csaba, verset mondott Babos Tibor. A koncert nagy siker volt, biztosan az olasz fellépés is hasonló vastapsot kap. A kórus június közepén utazik Olaszországba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!