Elfogadták a 2018. évi gazdálkodásról szóló beszámolót a nemzetiségi önkormányzatok


2019-05-30 15:00:20  | cikk: Babos Petra  | 


Elfogadták a 2018. évi gazdálkodásról szóló beszámolót a nemzetiségi önkormányzatok főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. Mindkét testület elfogadta a 2018. évi gazdálkodásról és a 2018. évi pénzügyi ellenőrzések tapasztalatairól szóló beszámolót. A PNNÖ 1.319.000 Ft pénzmaradvánnyal zárta a tavalyi évet. A 2018. évi pénzügyi ellenőrzések tapasztalatairól Pillerné Fódi Ilona, a PNNÖ elnöke elmondta, az ellenőrzés során mindent rendben találtak, a gazdálkodásuk törvényszerűen történt. Vegyes ügyek keretében elmondta, augusztusban egy diákcsere programban vesznek részt a bajorországi Wunsidel településsel.
-Tavaly már volt egy diák-és pedagógus csere, amelyek sikeresek voltak. Nagy örömünkre két volt munkácsys diák is kijutott a bajorországi településre, s szeretnénk idén is két tanulót delegálni. Ők is munkácsysok voltak, most pedig a veszprémi Lovassyba járnak a nemzetiségi tagozatra - emelte ki az elnök, majd elmondta, a Wunsiedeli Ifjúsági Kör és a Harry- Krippner Alapítvány művészeti pályázatot hirdetett fiatal Veszprém megyében élő és alkotó képzőművészek részére. Drabant András négy diák alkotását benevezte, melyek közül az egyik fiatal nyert is egy wunsiedeli nyaralást.
A PVCNÖ ülésén szó esett arról, hogy a 2018. évből 510.000 Ft pénzmaradványt hoztak át az idei évre, s ez beépül az idei év költségvetésébe.
Sándor Endre Géza elnökhelyettes elmondta, sikeres volt a húsvéti játszóházuk, ahol körülbelül 50 gyermek vett részt. Megemlékeztek Boldog Ceferinóról is Salgó Ferenc kanonok-plébánossal. Terveik között szerepel, hogy július 15-21. között Vinyére mennek táborba, erre az Emberi Erőforrások Támogatáskezelőjétől 600.000 Ft-ot nyertek, s ezt 250.000 Ft-ot önrésszel kiegészítik. Július 28-án Balatonedericsre kirándulnak az Afrika Múzeumba és cigány hagyományőrző vetélkedőt szerveznek. Szeptember 7-én Csatkára mennek zarándokolni, majd sajópátfalvai zarándoklaton vesznek részt 15 fővel október 19-21. között. Ez 842.900 Ft-ba kerül, ebből 250.000 Ft-ot nyertek pályázat útján, a többit önrészből fedezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!