Díjazottak gálakoncertje a Zsinagógában


2019-05-29 21:18:29  | cikk: Babos Petra  | 


Díjazottak gálakoncertje a Zsinagógában főképe
A Pápai Bartók Béla AMI a Zsinagógában tartotta versenygyőztesei hangversenyét. A koncerten tizenöt műsorszámban mutatkoztak be azon növendékek, akik az év során országos, megyei, regionális versenyeken nívó, arany vagy ezüst minősítést szereztek.
A megjelenteket Horváth Adrián, az iskola igazgatója köszöntötte, aki elmondta, a gálakoncerten azon növendékek kaptak bemutatkozási lehetőséget, akik a tanév folyamán, kimagasló díjat hoztak el a versenyekről.
-A versenyek többsége általában szóló, de vannak kamara fellépések is. Számunkra fontos, hogy diákjaink versenyeken vegyenek részt, hogy mi tanárok halljuk és növendékek is hallják, hogy mások hogy játszanak, mik azok a darabok, amit játszanak, s milyen eredményeket lehet elérni. Ez nekünk egy visszajelzés is, hiszen zsűri hallgatja meg a diákokat - mondta Horváth Adrián, aki hozzátette, a növendékek országos népdaléneklési, körzeti zongora, regionális szolfézs, regionális trombita, Sistrum versenyeken és az Ifjú Muzsikusok Fesztiválján szerepeltek kiemelkedően a tanév során.
A koncerten elsőként a Pápai Kurjantók léptek fel, ők Borivóknak való dalokat énekeltek, majd Barkóczi Nóra zongorán, Császár Fanni hegedűn, Németh Abigél fuvolán, Holb Enikő zongorán, Reményi Réka csellón, Bódai Ákos hegedűn, Bodó Angelika zongorán, Mógor Dávid klarinéton, Csatlós Jácinta trombitán, Stankovics Luca zongorán, Tóth Márton szaxofonon, Balogh Fanni zongorán, Hetyei Zsolt fuvolán mutatta meg tehetségét a népes közönség előtt.
Reményi Réka

Reményi Réka négy éve csellózik. Szerinte ez a hangszer emberi formát ölt, emiatt ez áll hozzá legközelebb. Réka legtöbbször akkor gyakorol, amikor szeretne kikapcsolódni, hiszen a zene megnyugtatja, feltölti. A fiatal lány a gálakoncertre Natalja Baklanova: Románc című darabját hozta el, mivel ez a lassú mű áll hozzá közel.
A program a Pápai Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány támogatásával valósult meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!