Ijesztő áradat a patakmederben - Családokat kellett kiköltöztetni (frissítve)


2010-06-04 15:24:51  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Ijesztő áradat a patakmederben - Családokat kellett kiköltöztetni (frissítve) főképe
Ijesztő mennyiségű víz hömpölyög a Bakonyér  medrében; a patak visszaduzzasztja a vízelvezetőket, így áll a víz a Dózsa György utcában, a Hódoska utcában, a Ligetkert utca és a Mikszáth utca környékén is. Minden korábbinál rosszabbak az állapotok a Tarczy utcában és a Malomkertben; a víz mennyisége meghaladja a három, de az egy héttel ezelőtt tapasztaltakat is. A tűzoltók erejüket megfeszítve dolgoznak, a Városgondnokság munkatársai és az érintett utcák lakói egyaránt a nagyobb baj megelőzésén dolgoznak.
Nemcsak a patak partján alakultak ki veszélyes helyzetek, a magasabban fekvő földekről beáradó csapadékvíz a Hódoska majorban lakóházat öntött el, a lakókat átmenetileg a Munkácsy iskola Második utcai épületrészeiben helyezték el.
Egyelőre bizonytalan, hogy a Bakonyér vízszintje mikor és milyen magasan tetőzik, s az is, hogy a csapadékvíz a környező területekről milyen utcákat veszélyeztet. Az sem zárható ki, hogy további családokat kell átmenetileg kiköltöztetni otthonaikból.
Folyamatosan figyelemmel követjük az eseményeket.

(frissítve 2010.06.04. 17:03):

Ezekben a percekben érkeztek meg a mentési folyamatokhoz a Pápai Bázisreptér katonái mellett tűzoltók Sárvárról és Sümegről. Megerősített információink szerint a Nagyteveli Víztározóból a hírekkel ellentétben egy csepp víz sem folyik ki, mert a zsilipek el vannak zárva, nem fenyeget a víz kiömlésének veszélye. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!