Javítják az utakat


2019-05-28 14:05:36  | cikk: HuHa  | 


Javítják az utakat főképe
Bár az időjárás nem kedvez a kültéri munkáknak, ma reggel megkezdődött az útjavítás a Nagytemplom és a kastély közötti szakaszon. A templom felőli sávon dolgoznak a kivitelezők, a forgalmat a másik útpályára terelték, lámpás irányítással. Bakó István, a Városgondnokság igazgatója arról tájékoztatott, hetekkel ezelőtt kezdték szervezni a javítást, ám a rendkívül csapadékos időjárás és a Korvin utcai felújítás miatt a vállalkozóval május végi határidőt tűztek ki a befejezésre.
Javítják az úthibákat a kastély előtt

Az építők ma reggel megkezdték a sérült, kimozdult kövek felszedését, helyük kitakarítását, ám az eső miatt a betonozást délelőtt nem tudták megkezdeni. A betonágynak, melybe a térköveket visszahelyezik néhány napig kötnie kell, a forgalmat csak ezt követően engedhetik rá az útszakaszra.

A Városgondnokság a tervek szerint jövő héten egy másik, térkővel burkolt utca javítását is megkezdi,  a Szent László utcában fognak dolgozni. Az utca Bástya utca felőli végén nagyobb területeken rendkívül rossz állapotban van az útpálya, de a Kossuth utca felőli oldalon is vannak úthibák. Bakó Istvántól megtudtuk, ilyen térkövet már nem lehet beszerezni, ezért más színű, más típusú kővel sávokat képezve javítják ki az utat.
Jövő héten a Szent László utcában is megkezdik a burkolat javítását

-A munka várhatóan két hétig tart majd, a Kossuth utca felőli oldalon kezdünk, hogy a lehető legrövidebb ideig kelljen lezárni az utat - közölte, hozzátéve 10 sávot alakítanak ki antracit színű kőből, az ott felszabaduló régi térkövekkel pedig a hibás területeken pótolják ki a burkolatot.

A városban más útjavítások is zajlanak, a meleg aszfaltos kátyúzási munkát már elvégezték, erre 15 millió forintot fordítottak, a hideg aszfaltos kátyúzás pedig folyamatosan zajlik, bár esőben ezt sem lehet csinálni, az aszfaltkeverő üzemek leterheltsége miatt pedig nehéz beszerezni az építőanyagot, így a tervezettnél lassabban halad a munka.

A hegyi utak javításán is dolgozik a Városgondnokság - tudtuk meg. A gréder már pénteken megkezdte a munkát, dolgozott szombaton is és a következő napokban folytatódik a murvás utak javítása, ha az időjárás engedi, hiszen ezt a munkát sem szerencsés esőben végezni.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!