Fidesz, DK, Jobbik - választási eredmények


2019-05-27 21:21:48  | cikk: HuHa  | 


Fidesz, DK, Jobbik - választási eredmények főképe
Dr. Nagy Krisztina jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője adott tájékoztatást ma délután a tegnapi EP választás helyi eredményeiről. Elmondta, Pápa városában és a Veszprém megye 04-es számú OEVK-ban a jogszabályokban meghatározottak szerint, rendkívüli esemény nélkül zajlott az európai parlamenti képviselők választása, a szavazóhelyiségek 19 órakor zártak, a szavazás renden befejeződött.

-Pápán a névjegyzékben szereplő mindösszesen 24 258 választópolgárból 11 332 fő ment el voksolni a tegnapi nap folyamán, ez a polgárok 47 százalékát jelenti városunkban. Érvényesen 11 276 fő szavazott - közölte. A szavazatok mintegy 57 százalékát a Fidesz-KDNP közös listája kapta, 6436 szavazattal, másodikként a Demokratikus Koalíció végzett 1 835 szavazattal (16,37 százalék) és 929 szavazatot kapott a Jobbik (8,24 százalék).

A választókerületben hasonló sorrend alakult ki a pártok között, ismertette a Helyi Választási Iroda vezetője.
-69 610 fő volt választásra jogosult a szavazás napján, 43 százalékuk ment el szavazni, ez 30 372 főt jelent, érvényesen 30 165-en szavaztak. A Fidesz-KDNP közös listája a szavazatok 62 százalékát kapta a választókerületben, 18 742 szavazatot. A Demokratikus Koalíció 3 872 szavazatot kapott, a Jobbik pedig 2 426-ot.

A szavazatszámláló bizottságok a 19 órai zárás után kezdték meg a szavazatok számolását, az első szavazókörökből már 20 óra előtt leadták a dokumentumokat a Helyi Választási Irodában. Mint megtudtuk, elsőként a Fáy Óvodában kialakított szavazókörből érkeztek be az iratok, majd folyamatosan jöttek a többi pápai szavazóhelyiségből és a Pápához tartozó településekről. A választási iroda munkatársai 128 jegyzőkönyvet dolgoztak fel a választási rendszerben az éjszaka folyamán, de jogilag, formailag és számszakilag is ellenőrizték a jegyzőkönyveket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!