Erős Fidesz fölény Pápán


2019-05-27 01:15:12  | cikk: HuHa  | 


Erős Fidesz fölény Pápán főképe
23 óra után váltak hivatalosan nyilvánossá a mai magyarországi EP választások első, még nem végleges eredményei, bár már 22 óra után elkezdtek kiszivárogni az eredmények az országos sajtóban. A Fidesz pápai irodájában összegyűlt politikusok, aktivisták érdeklődéssel és egyre nagyobb örömmel figyelték a Nemzeti Választási Iroda honlapján megjelenő adatokat, mind a részvételre, mind az eredményekre vonatkozóan. Eszerint a Fidesz-KDNP nemcsak országosan, de Pápán és a 04. számú választókerületben is nagy sikert könyvelhetett el magának.

-Szeretném megköszönni, hogy ilyen sokan elmentek választani, ez fontos dolog mindannyiunk számára, hiszen Európa és Magyarország jövője a tét. Köszönöm munkatársaimnak, annak a több száz embernek, aki dolgozott a kampányban, látszik az eredmény nekik is köszönhetően - mondta dr. Kovács Zoltán Fideszes országgyűlési képviselő néhány perccel 23 óra után.

A politikus a választás eredményeivel kapcsolatban hangsúlyozta, a Pápa és környéke választókerület jól szerepelt.
-Ha csak a három várost nézzük Pápán 57 százalékot kapott a Fidesz, Zircen, 55 százalékot, és hasonlóan impozáns az eredmény Devecserben is. A kistelepülések, falvak még ennél is jobb eredményt mutattak fel, a részvételi arány pedig a délelőtt általam jósoltakhoz képest is jobb lett - jelentette ki.

A politikai ellenfelek szereplésével kapcsolatban úgy fogalmazott, a DK túlszerepelte magát, azt lehet látni, hogy az ellenzék soraiban egyetlen fix pont van: Gyurcsány Ferenc.
-Ha bárkit megkérdezünk az utcán, hogy ki a baloldal vezére, azt mondja, Gyurcsány, fogalmuk sincs, ki Tóth Bertalan, vagy korábban Tóbiás József, esetleg még Mesterházyt megismerik. A Jobbik elpárolgott, kettészakadt. Újdonságként megjelent a Momentum, melynek Pápán nincs is képviselője, a párt nincs is jelen, mégis kapott szavazatot, ez a listás szavazás, az arcnélküli világ jellemzője - fejtette ki véleményét. Hozzátette, a Fidesz jól szerepelt, a képviselők jól dolgoztak és a szavazás eredménye jó ómen az őszi választásokra.
Dr. Áldozó Tamás és dr. Kovács Zoltán vidáman figyelték a választások eredményeit

Áldozó Tamás polgármester, a Fidesz helyi elnöke is a köszönet hangjával kezdte nyilatkozatát késő éjjel.
-Úgy látom, hogy jól dolgoztunk, sokat dolgoztunk, nemcsak ebben a kampányban, hanem a megelőző ciklusban is, és ezt a pápai emberek honorálták. Köszönjük szépen, folytassuk így ezentúl is.
A magas részvételi aránnyal kapcsolatban úgy fogalmazott, nagy volt a tét, s míg korábban nem lehetett pontosan megfogalmazni, miről kell szavazni, addig most világos volt a szavazás tétje.
-Döntenünk kellett a nemzeti hovatartozásunkról, a magyarságunkról, a kereszténységünkről, arról a családpolitikáról, amit ez a kormány képvisel. Sokan mellénk álltak és úgy gondolják, mi járunk a helyes úton és ezt kell követni.

Hogy a mostani referendum eredménye mit vetít előre az őszi önkormányzati választásra, azzal kapcsolatban azt hangsúlyozta, az látszik, hogy az emberek Pápán és az országban bíznak a Fideszben.
-Az látszik, hogy az emberek azt a világot szeretnék többségében, amit a Fidesz kínál, amit közösen dolgoztunk ki, amit közösen képviselünk. Ez a keresztény, nemzeti, családközpontú világ, ami számunkra természetes és szeretnék, ha Európában is általánossá válhatna.

A helyi politikai erők szereplésével kapcsolatos meglepetésekre úgy reagált, a DK sokkal jobban szerepelt, mint gondolta, annak ellenére, hogy egy arctalan párt, ugyanakkor a Jobbik visszazuhant az NB III-ba.
-Kíváncsi vagyok, hogy ebből a zűrzavarból, a szavazatok ide-oda rakosgatásából, a hangsúlyok átrendeződéséből a helyi ellenzék mit fog felmutatni, hiszen Pápán gyakorlatilag sem Momentum, sem DK nincs, Pápán eddig MSZP és Jobbik volt. Olyan pártok vannak, melyeknek nincs támogatottsága, amelyiknek pedig támogatottsága van, az arccal eddig nem jelent meg a választók felé.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!