Móka, játék, színpadi program - Városi Gyermeknap az Erzsébet ligetben


2019-05-26 22:38:24  | cikk: Babos Petra  | 


Móka, játék, színpadi program - Városi Gyermeknap az Erzsébet ligetben főképe
A kora nyáriasan meleg időnek köszönhetően több mint ezren látogattak ki a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által szervezett Városi Gyermeknapra az Erzsébet ligetbe, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a számukra legkedvesebbet. Müller Orsolya művelődésszervező elmondta, a JMSZK minden évben igyekszik olyan programokat szervezni a családoknak, melyek között minden korosztály megtalálja a neki legjobban tetszőt.
-A sátrak alatt baba-és gyermekjátszótér, arcfestés, kézműves foglalkozások, parti-és társasjátékok várták a kicsiket és nagyokat, de természetesen voltak készség-és mozgásfejlesztő játékok, ugrálóvárak, rodeóbika, hinták, népi játékok, lovaglás és egyéb rendkívül izgalmas újdonság: az ifjú mérnökök játszótere a robotika világából. A Farkasgyepűi Egészségfejlesztő Iroda is részt vett a gyermeknapon, ők olyan sporteszközt hoztak, ami a gyermek egészséges fejlődését szolgálja. Voltak még gólyalábasok is, akik szintén játékra hívták a gyerekeket - emelte ki Müller Orsolya, aki hozzátette, a JMSZK minden családi programján azt tűzte zászlajára, hogy olyan választékot kínáljon, ahol szülő, gyermek, nagyszülő együtt játszhat, s kimozdulhasson mindenki a hétköznapok szürkeségéből. A szervezők ezért olyan játékokat kínálnak, amelyek különösen a kreativitás fejlődését szolgálja.
A színházépületben a gyerekek robotokat próbálhattak ki.
-A gyerekek nagyon érdeklődőek és ügyesek is. Előbb vagy utóbb eljutunk oda, hogy a háztartási gépeket is programozni kell, s aki digitális analfabéta lesz, az nem fog tudni boldogulni sem. A szülők féltik a gyereket, hogy ne nyúljon hozzá otthon egy háztartási berendezéshez, pedig a mai gyerekek már digitális benszülőttek, ezért azt mondom, hogy a szülő engedje a gyereknek, hogy hozzányúljon, megoldja a problémát, mert valószínűleg, meg fogja tudni csinálni - mondta Kurucz Balázs, a RoboLabor munkatársa.
A ligeti színpadon fellépett H. Szabó Andrea és a Hahó Együttes.
A Hahó Együttes vezetője, Kardos Horváth János elmondta, körülbelül nyolc éve alakultak, akkor amikor mindannyiuknak megszületett a gyereke. A Hahó Együttes dalai egyszerre szólnak szülőhöz és gyermekhez, a világra nyitott, gondolkodó, együtt lélegző tettestársakhoz. Globális felmelegedés, egészséges táplálkozás, tudatos vásárlás, testi egészség, lelki egészség, planetáris tudat, gyermeki én - ezek a legfontosabb üzenetei a Hahó Együttesnek. A délutáni rendezvényt a Black Bunny Rock and Roll Club és a Balance Dance Team fergeteges hangulatú bemutatója zárta.
A 2019-es Városi Gyermeknap beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen rengetegen látogattak ki a napsütéses zöld környezetbe, ahol többféle kreatív, készségfejlesztő játékot próbálhattak ki, miközben színpadi produkciók színesítették a délutáni rendezvényt.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!