Az országosnál magasabb a részvételi arány Pápán


2019-05-26 21:49:53  | cikk: HuHa  | 


Az országosnál magasabb a részvételi arány Pápán főképe
Országszerte 19 órakor zárták be kapuikat a szavazóhelyiségek, Pápán 31 helyszínen adhatták le voksaikat a választópolgárok. A Nemzeti Választási Iroda honlapján elérhető adatok szerint városunkban a 24 258 szavazatra jogosult közül 10 917 fő élt szavazati jogával, ez 45 százalékos részvételi arányt jelent (96,77 százalékos feldolgozottságnál), országosan pedig a választópolgárok 41,63 százaléka járult az urnákhoz (98,4 százalékos feldolgozottsági adat). A jelenlegi adatok szerint, tehát az országos részvételi aránynál jobbat hozott Pápa városa, igazolódott a megkérdezett politikusok várakozása, hogy városunkban aktívan részt vesznek a választópolgárok az EP választáson.
A szavzatszámláló bizottságok hajnalban kezdték meg a munkát

A szavazók között volt Nagy Anna is, aki első alkalommal élhetett a népszavazáson való részvétel jogával. A fiatal lány édesanyjával érkezett a Fáy Lakótelepi Óvodában lévő szavazóhelyiségbe. Őt is, mint a többi első szavazót nemzeti színű karpánttal köszöntötték a szavazóhelyiségben.
-Fiatalként is fontosnak tartottam, hogy eljöjjek szavazni, mivel olyan Európában szeretnék élni, ahol én is beleszólhatok a történésekbe - mondta el stábunknak, hozzátéve - úgy gondolom állampolgári kötelességem szavazni.
Anna arról is mesélt, jó érzés volt bemenni a szavazóhelyiségbe, ahol mindenki kedvesen köszöntötte és kíváncsian várja a szavazás végeredményét. A jövőre vonatkozóan határozottan úgy fogalmazott, mindig részt fog venni a népszavazásokon.
Nagy Anna első szavazóként vett részt az EP választáson

Pintér Ferencné azok közé a választópolgárok közé tartozik, aki minden népszavazáson él demokratikus jogával.
-Nagyon érdekel Európa és az ország jövője, gyermekeim és unokáim jövője. Van véleményem és gyakorolni akartam jogomat és kötelességemet. Szeretnénk a jövőnket nyugalomban és békességben tölteni, nem szeretnénk idegen emberekkel együtt élni, olyanokkal, akik nem a mi európai kultúránk szerint élnek.
Az asszony az EP választáson férjével és felnőtt fiával együtt vett részt, a Napsugár bölcsődében adták le voksukat, és mint mondta, határozott véleménnyel érkeztek a szavazóhelyiségbe, tudták, melyik listára fognak szavazni.
Pintér Ferencné minden népszavazáson részt vesz, az EP választásra határozott véleménnyel érkezett

A szavazóhelyiségek 19 órakor zártak, a szavazatszámláló bizottságok ezután kezdték meg a szavazólapok ellenőrzését, a szavazatok számolását, a jegyzőkönyvek kitöltését. Az első szavazókörből 20 óra előtt 10 perccel érkeztek be a választási iratok a Helyi Választási Irodába. A választás eredményének feldolgozása jelenleg is zajlik, az első eredmények 23 óra után lesznek ismertek.

Képek:


Címkék: választás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!