Zajlik az EP választás


2019-05-26 07:48:34  | cikk: HuHa  | fotó: internet  | 


Zajlik az EP választás főképe
Ma reggel 6 órakor az országszerte kinyitottak a szavazóhelyiségek, hogy a választópolgárok leadhassák szavazataikat az EP választáson.

Pápán 31 szavazókörben fogadják a választókat, a szavazókörök területi beosztásában és a szavazóhelyiségek címében a tavalyi országgyűlési képviselőválasztáshoz képest nem történt változás. Szavazni személyesen a lakcím szerinti szavazóhelyiségben lehet, ennek nevét és címét a választási értesítő tartalmazza. Aki mozgásában gátolt - egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt - és ezért nem tudja felkeresni a szavazóhelyiséget, az mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be. Ez ma délig elektronikus azonosítással elektronikus úton kérhető, illetve az illetékes szavazatszámláló bizottságtól is igényelhető 12.00 óráig.

A választópolgároknak a szavazáshoz személyazonosságukat és lakcímüket vagy személyi azonosítójukat érvényes okmányokkal kell igazolniuk. Erre alkalmas a személyazonosító igazolvány, az ideiglenes személyazonosító igazolvány, az útlevél és a kártya formátumú vezetői engedély, továbbá a lakcímkártya.

Érvényesen szavazni a szavazólapon feltüntetett listák feletti körbe tollal írt egymást metsző két vonallal lehet. Ha ceruzával adják le a szavazatot, ha egyidejűleg a választópolgár több listára is szavaz, vagy ha egy listára sem szavaz, akkor szavazata érvénytelennek minősül.
A szavazóhelyiségek 19 óráig tartanak nyitva.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: választás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!