Napsütéses szezonnyitó Városrész Majális


2019-05-25 22:57:01  | cikk: Babos Petra  | 


Napsütéses szezonnyitó Városrész Majális főképe
Az idei év első városrészi napját tartották ma az Acsády sportpályán. Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, hiszen a hetekig tartó esőzés után ma egész nap kora nyári kellemes időben telt a nyolcadik alkalommal megszervezett Városrész Majális. A rendezvény elsősorban a Fáy és a Huszár lakótelepen élőknek, illetve a környékbeli családi házas övezetben lakóknak szólt, de az egész városból várták a szórakozni vágyókat.
A városrészi napok hagyományaihoz illően a délelőtt a főzés jegyében telt, így a lelkes csapatok már a kora reggeli órákban fakanalat ragadtak, hogy megmutassák gasztronómiai tudásukat. A tíz csapat változatos ételkínálatot vonultatott fel, volt, aki hagyományos pörköltet készített, míg mások csülökkel, gombával és egyéb zöldségekkel, fűszerekkel ízesítették, de mindenki beletette szívét-lelkét, legjobb tudását a bográcsokban rotyogó finomságokba. A főzőverseny célja - mint minden hasonló rendezvényen - a jótékonykodás volt, az elkészült ételekből befolyó adománnyal idén a Huszár lakótelepei Óvodát támogatták ezúttal a rendezvényre kilátogatók. Mire a kéttagú zsűri végigjárta és végigkóstolta az ízletes ételeket, ki is ürültek a kondérok az éhes vendégek jóvoltából.
A Rézangyalok csapata

Becker Krisztián mesterszakács, a zsűri elnöke a kóstoló után elmondta, nagyon sok féle finom ételt kóstolhattak, melyekben megmutatkozott, hogy a friss fűszerek mennyire dominánsak tudnak lenni az ételben, viszont egyúttal óvatosan is kell bánni velük, mert nem mindegy, hogy mikor teszik bele az ételbe az adott fűszert.
-A csapatok nagyon kitettek magukért, sokat foglalkoztak az ételek elkészítésével. Többen a pörköltjüket egyéb hozzávalókkal „bolondították meg”, ettől még változatosabb, karakteresebb ételt tudtak főzni. Én azt tanácsolom a városrészi napokon induló főzőcsapatoknak, hogy bátran használják a fűszereket - tette hozzá a zsűri elnöke.
Munkában a zsűri
Az eredményhirdetésen Bocskay László képviselő köszönetet mondott a csapatoknak, hogy idén is vállalták a közös főzést, és köszönetet mondott azoknak is, akik kilátogattak a rendezvényre és a megvásárolt ételekkel támogatták a nemes célt. A főzőversenyt ezúttal a Honvéd Bajtársi Klub csapata nyerte meg, akik hagyományos pörköltet főztek csülökkel, farokkal és szalonnával.
A főzőversenyt a Honvéd Bajtársi Klub csapata nyerte meg

Mészárosné Oláh Judit, a Honvéd Bajtársi Klub elnökségi tagja kérdésünkre elmondta, rendszeres résztvevői a Városrész majálisnak, ahol ezúttal is jól érezték magukat. Nagyon örültek az első helyezésnek, mellyel segíthetik az óvodát, hiszen fontosnak tartják, hogy a nemes célt támogassák.
A délután a szórakoztató színpadi műsorok jegyében telt, a szervezők idén is arra törekedtek, hogy gyermekeknek és felnőtteknek is kellemes időtöltést kínáljanak. A változatos programok sorát az óvodások műsora nyitotta meg, először a Fáy lakótelepi Óvoda kicsinyei, majd a Huszár lakótelepi Óvoda apróságai léptek színpadra, őket a Gráciák követte.
Az egyre népesebb közönséget Bocskay László köszöntötte, aki elmondta, nagy örömükre, a mai napra megérkezett a várva várt jó idő, így sokan vettek részt a nyolcadik városrész majálison. A főzőversenyen tíz csapat képviseltette magát, a főztjükből befolyt összeget idén a Huszár lakótelepi Óvoda kapta meg, majd átadta az óvoda képviselőjének a befolyt 185.000 Ft-ot. Az óvoda az összeget a természetesen a gyerekek javára fordítja majd.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, a mai nap a szórakozásé, a gyermeknap közeledtével a gyerekeké, holnap azonban komoly dolgoké, hiszen választás lesz, így arra bíztatott mindenkit, hogy holnap menjen el szavazni.
Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Városrész Majális különleges minden évben, hiszen ez a városrészi napok tekintetében a szezonnyitó. A polgármester köszönetét fejezte ki a főzőcsapatoknak a részvételért, s jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánt mindenkinek.
A kísérő programokból sem volt hiány, hiszen volt lovaglás, légvárcsúszda, kézműves foglalkozás a Huszár lakótelepi Óvoda óvodapedagógusainak közreműködésével és közlekedési játékok is. A színpadi produkciók sorát a PVME Vadvirág néptáncegyüttes összeállítása, a Megafon zenei Egyesület énekeseinek műsora követte, majd a Black Bunny and Balance Dance Team látványos és lendületes műsora következett, miközben a rendezvénysátorban egyre nagyobb tömeg gyűlt össze a pörgős dallamok hallatán.
A városrész lakói Csocsesz slágerei után DJ. Béci sátor buliján szórakozhattak késő estig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!