Jótékonysági örömfutás a gyermekorvosi rendelőért


2019-05-25 18:14:29  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jótékonysági örömfutás a gyermekorvosi rendelőért főképe
Közel 200 futó részvételével 8. alkalommal rendezték meg a Tavaszi Örömfutást, melynek résztvevői adományaikkal az Anna téri gyermekorvosi rendelőt segítették.

A Fő térről nyolcadik alkalommal rajtolt el a Stratégiai Légiszállító Képesség szervezésében a rendezvény. A megjelenteket Björn Gohn-Hellum ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka köszöntötte, majd a közös bemelegítés után az öt kilométeres távra regisztrálók nekivágtak az etapnak. A leggyorsabban Tamás Attila ért célba, aki nagyjából két percet vert a második helyezettre. Attila rendszeresen részt vesz a megmérettetésen.
- Végre jó idő van, ebben a napsütéses időben nagyon élveztem a futást, körülbelül 15-17 perc alatt értem be, de nem mértem az időt, a futás öröméért indultam, na meg persze a jótékony cél miatt. A Pápai Atlétikai Club futójával, Figerl Boldizsárral együtt futottunk, Boldi a táv második felében sajnos lemaradt, neki még meg kell tanulnia beosztani az erejét, de nagyon tehetséges, gratulálok neki is és minden résztvevőnek.

Az öt kilométerre vállalkozók után a sétálók, majd a gyerekek is teljesítették a számukra kijelölt útvonalat. Az ünnepélyes eredményhirdetés előtt a Pápai Légtánc Csoport tagjai kápráztatták el produkcióikkal a jelenlévőket.

- 186 regisztrált futó és sétáló 347.000 forintnyi adományt gyűjtött össze, nagyon köszönjük a támogatást - mondta Németh Zsuzsa főszervező. - 2014 óta rendezvényünk a tragikus hirtelenséggel elhunyt Jason McIlvaine nevét viseli, aki az egyik ötletgazdája és a szervezőcsapat motorja volt az első pápai Tavaszi Örömfutásnak. Elégedettek vagyunk a résztvevők számával, na meg persze a befolyt összeggel, biztos vagyok benne, hogy jó helyre került. Az örömfutás keretében a Szent István iskolában véradást szerveztünk, sőt kísérőprogramként a gyerekek még a rendőrautóba is beülhettek.

A közel 350.000 forintot dr. Schweighoffer Zita vette át, aki köszönetet mondott minden adományozónak és elmondta, a pénzt a gyermekorvosi rendelő felújítására fordítják.

Eredmények:

Gyerek (6-10 év)
1. Nyári Martin
2. Pódor Kristóf
3. Kovács Lázár

Gyerek (11-14 év)
1. Horváth Dorina
2. Farkas Ármin
3. Nagy Botond

Nők (15-21 év)
1. Szegedi Boglárka
2. Tamás Lúcia
3. Lukács Lili

Nők (22-32 év)
1. Shannon Todd
2. Tülk Barbara
3. Némethné Kiss Judit

Nők (33+)
1. Pongrácz Barbara
2. Porpáczy Renáta
3. Linda Thierauf

Férfiak (15-21 év)
1. Figerl Boldizsár
2. Horváth Bendegúz
3. Schveishoffer Dániel

Férfiak (22-32 év)
1. Sipkovits Dávid
2. Harrison Honeycutt
3. Amir Amini

Férfiak (33+)
1. Tamás Attila
2. Teket Attila
3. Kondor Zoltán

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!