Fotók Veszprém megyén innen és túl


2019-05-25 09:35:19  | cikk: Babos Petra  | 


Fotók Veszprém megyén innen és túl főképe
Műemlékek Veszprém megyén innen és túl címmel nyílt fotókiállítás a Jókai Mór Városi Könyvtár előadótermében Fűzy-Molnár Zoltán fotómontázsaiból. Az alkotó elsősorban a megye templomait mutatja be, így a pápai templomok is láthatóak a fényképeken.
A hobbifotós, Fűzy-Molnár Zoltánt fiatal kora óta érdekli a művészet, így a fényképezés is. Eleinte telefonnal készítette a fotókat, majd vásárolt egy fényképezőgépet, most már azzal járja az országot, s kapja lencsevégre a szakrális emlékeket. Mint mondta, úgymond küldetés, elhivatottság jelleggel is fényképez, de kihívást is jelent az aranyozott képből vagy a fehér falból kihozni a legjobbat.
-Nem járok fotós tanfolyamokra, a saját képeimet nézve javítok a technikán, így a saját tapasztalatom szerint próbálok jobb lenni. Sokszor egy egészen pici részlet miatt is visszautazok akár több száz kilométert, hogy még tökéletesebb legyen a munkám. Számomra a templom megörökítése a fontos, hiszen ha egy régi templomba bemegyek, azok nagyon megfognak - tudtuk meg az alkotótól.
A könyvtárban látható kiállítás az elmúlt öt év anyagát öleli fel.
A tárlat június 20-ig tekinthető meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!