Újabb sikeres hétvégék a tollasozóknál


2019-05-22 10:52:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újabb sikeres hétvégék a tollasozóknál főképe
Pécsett és a horvátországi Opatijában folytatta az idei tollaslabda idényt a Kilián DSE. A pápai versenyzők a két helyszínről összesen négy éremmel utaztak haza. 

Május közepén a Kilián DSE tollaslabdázói az U15-ös csapatbajnoksággal folytatták a szezont. Pécsett egy fiú vendégjátékossal (Mesterházy Milán Győri TE) kiegészülve Nagy Eszter, Szabó Zsófi és Horváth Csanád igyekezett jól szerepelni.

Az első mérkőzésen az egyik fő rivális - Seregélyes - ellen sajnos 3:2-re kikapott a fiatal csapat, de ennél nagyobb probléma volt, hogy Csanád egy kicsit meghúzta a combját, ami a versenyen végig akadályozta a játékát - tájékoztatott Horváth Attila, a játékosok edzője. - Ettől függetlenül a következő három mérkőzésen nagyot küzdve három győzelem következett. Az utolsó fordulóban sajnos versenyzőnk lábának állapota tovább romlott, egy meccset fel is kellett adnia emiatt a csapatnak és így kikaptak a versenyt végül megnyerő hazai csapattól. Ezzel a teljesítménnyel a dobogó harmadik fokára állhatott a Kilián DSE együttese.

Az U15-ös válogatott keret négy játékosát - köztük Horváth Csanádot - a Magyar Tollaslabda Szövetség benevezte az Adria Youth International nemzetközi tollaslabda versenyre. Ehhez csatlakozva az elmúlt hétvégén egyesületi és szülői finanszírozással még három játékost delegált az egyesület, így négy tollaslabdázó szerepelt Opatijában, Horvátországban.

- Az U11 korcsoport lány egyes versenyszámában Szabó Sára csoportjában hullámzóan szerepelt. Sajnos a mutatott játéka csak egy győzelemre volt elég, így nem jutott tovább a csoportjából. Lány párosban egy horvát partnerrel a második helyen végzett egy kis létszámú mezőnyben. A Szabó család lányai ezen a hétvégén is vetélkedtek egymással az eredményeket tekintve. Zsófi az U13-as korosztály lány egyesében magabiztos játékkal csoportelsőként a legjobb nyolc közé jutott, a főtáblán is folytatta kiegyensúlyozott, jó szereplését, az elődöntőben orosz ellenfelét győzte le, ezzel három korosztályt tekintve egyetlen magyar versenyzőként jutott a fináléba. A döntőben szintén orosz ellenfelet kapott, de ezt a csatát két sima játszmában hozta versenyzőnk, így a versenyszám győztese lett. Ebben a korcsoportban vegyes páros versenyszámban Szabó Zsófi -Mesterházy Milán (Győri TE) összeállítású egység próbált szerencsét. Könnyű győzelmekkel haladtak a legjobb négyig. Az elődöntőben nagyon jó játékkal, de sajnos alulmaradtak szerb ellenfelükkel szemben, de párosunk így is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Az U15-ös fiúk küzdelmeiben Horváth Csanádot az egy héttel korábban szerzett sérülése néhány mozdulatnál még akadályozta a játékban. Jó játékkal, így is komoly játékerőt felmutatva jutott a legjobb nyolc közé, ahol egy ukrán játékos ellen próbált az elődöntőbe kerülni. Háromjátszmás küzdelemben, döntő szett 21-19-re kikapott, így az ötödik helyet szerezte meg. A fiú párosok között a debreceni játékos, Szentpáli Marcell oldalán kezdték meg a kategóriát. Viszonylag könnyű meneteléssel jutottak el az elődöntőig, itt az egyéniben Csanádot megállító ukrán játékossal felálló ukrán egység állta az útjukat. Az ukrán páros a döntőben sem talált legyőzőre, a magyar páros nyakába pedig a bronzérem került.

A játékosokat Szabó Norbert és Horváth Attila készítette fel, erre a versenyre Szabó Norbert kísérte el a csapatot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!