Játékos vetélkedő és megyei döntő is színesítette a Kosárlabdázás Napját


2019-05-20 18:18:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Játékos vetélkedő és megyei döntő is színesítette a Kosárlabdázás Napját főképe
Az elmúlt évekhez hasonlóan 2019-ben is a Városi Sportcsarnok adott otthont a Megyei Kosárlabdázás Napjának, melynek keretein belül utánpótlás és felnőtt megyei döntőt és ügyességi vetélkedőt rendeztek a 7-8 éves korosztálynak.

A megyei jamboree keretein belül egyebek mellett labdavezetéses, passzolásos ügyességi, egyéni és csapatfeladatokban, kosárra dobásban vitézkedhettek a picik, a cél pedig az volt, hogy sikerélményekhez jussanak és a későbbiekben is megmaradjanak a sportág mellett.

- Külön öröm számunkra, hogy a kosárlabdázás napját ismét Pápán, a Városi Sportcsarnokban tudtuk megrendezni, ez megtiszteltetés, egyúttal felelősség is - mondta Vajda Balázs, megyei utánpótlás referens. - Az U16-os tornán Várpalota, Balatonfűzfő, Tapolca és természetesen Pápa vett részt. A hazaiak szereplésével meg vagyunk elégedve, hiszen Várpalota legyőzésével sikerült döntőbe kerülniük, a jó erőkből álló Tapolca ellen sajnos alulmaradtak, de okuk nincs a szomorkodásra. A megyei felnőtt döntő második felvonását is e rendezvény keretein belül tartottuk, az első meccsen sikerült legyőznünk idegenben a veszprémi Petőfi SE-t (52-55), és a visszavágón is győztesen vonulhattunk öltözőbe (56-50), amivel sikerült a bajnoki címet begyűjteni.

A két döntő között a Dobd a Kosárba! sportágfejlesztési program első-és második osztályosok számára kiírt játékos sportvetélkedőjét rendezték meg, ahol hat megyei általános iskola képviseltette magát, köztük a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola csapata is harca szállt az elsőségért.

- Gyerekeink ügyesek voltak, összesítésben az ajkai Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium mögött a második helyen végeztek, ami azért is szép teljesítmény, mivel kizárólag első osztályosok alkották a csapatot. Külön köszönet a szülőknek, hogy nemcsak ezen a hétvégén, hanem egész évben támogatták gyermekeik sportolási törekvéseit.

A díjakat Áldozó Tamás polgármester adta át, aki a gyerekek mellett az edzőknek, testnevelőknek is köszönetet mondott egész éves munkájukért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!