Az internetes vetélkedő legjobban szereplőit díjazták


2019-05-20 17:43:33  | cikk: Babos Petra  | 


Az internetes vetélkedő legjobban szereplőit díjazták főképe
Az EFOP 3.2.5-17-2017-00051 azonosítószámú, a Pápai Tankerületi Központ intézményeiben megvalósuló projekt keretén belül MTMI készségeket fejlesztő online vetélkedőt hirdettek, melybe három általános iskola, a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI, a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola és egy középiskola, a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium vehetett részt. A pályázat célja a köznevelés eredményességének, hatékonyságának növelése, a minőségi oktatáshoz, neveléshez és képzéshez való hozzáférés, a pályaorientáció megerősítése. Emellett az MTMI területek népszerűségének növelése, a kooperatív tanulás előtérbe helyezése, a projektszemléletű nevelés-oktatás módszereinek, tanulásszervezési eljárásainak alkalmazása, az egyéni szükségletek és haladási ütem figyelembe vétele, a fiatalok olyan tudással és kompetenciákkal való elsajátítása, amelyek révén sikeressé válnak a munka világában, a hátrányos helyzetű tanulók lemorzsolódásának csökkentése és a felvilágosító, támogató tevékenység végzése.
Egyházi Andrea tankerületi igazgató elmondta, négy iskola közel 1400 tanulójának 30 %-a vett részt a megmérettetésen.
- Az online felület 2019. március 25. és április 5. között volt elérhető. A vetélkedő kiemelkedően sikeresnek mondható, összesen 376 diák vett rajta részt. A Gárdonyi iskolából 104 fő, az Erkel iskolából 62 fő, a Weöres iskolából 132 fő, a Petőfi iskolából 78 fő töltötte ki a feladatlapokat - emelte ki Egyházi Andrea.
Markovics Kálmán, a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola tanára elmondta, a vetélkedőn matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai készségeket fejlesztő feladatokat oldottak meg a tanulók két szinten, két fordulóban. A redmenta.com felület biztosította a lehetőséget a válaszok gyors kiértékelésére és így a győztesek kihirdetésére. A feladtok tesztfeladatok voltak, de ügyességi játék, sudoku is volt benne.
-Nekem nagyon tetszett a vetélkedő, főként a természettudományos része, azon belül a legjobb a biológia volt, ahol a betegségeket és a tüneteiket kellett párosítani. Amikor megláttam az eredményemet, nagyon boldog voltam és meglepett, de egyben büszke is vagyok magamra - mesélte a petőfis Bartos Kata.
Orsós Regina, a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulójának szintén a biológia tetszett, hiszen ez a tantárgy az egyik kedvence. Szerinte a legnehezebb téma a Földdel kapcsolatos feladatok voltak, és a matek sem volt túl egyszerű, de azért sikerült jól megoldania mindent.
A rendezvény szervezését az Edu-Cate Kft. végezte el. Az 1. helyezetteknek 1-1 db e-book olvasót ajánlottak fel jutalomképpen, amelyet a mai napon Egyházi Andrea tankerületi igazgató adott át a diákoknak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!