Perutz FC: Érthetetlen rövidzárlat


2019-05-19 20:27:11  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Perutz FC: Érthetetlen rövidzárlat főképe
Egy húsz perces rövidzárlat miatt egygólos előnyről veszítette el idei utolsó előtti idegenbeli bajnokiját a Perutz FC, mely a kiesés elől menekülő Csepel otthonában szenvedett 3-2-es vereséget.

Ismét sok hiányzóval utazott soron következő idegenbeli mérkőzésére a Perutz FC, Lengyel Ferenc amióta átvette a kispadot, gyakorlatilag folyamatosan sérültekkel és hiányzókkal küzd, ezúttal Iványi Martin, Vallejos Dominique, Bohner Roland, Sánta András és Böröczky Bálint volt kénytelen távolmaradni a bajnokitól. Az öt meccs óta nyeretlen házigazdák nem titkoltan a három pont begyűjtését tűzték ki célul, hiszen óriási harcban vannak a harmadosztályú tagság megtartásáért.

A hazaiak alakították ki a találkozó első lehetőségét, a 10. percben Mankó elé került a labda az ötösnél, a hazaiak játékosa azonban három méterről a kapu fölé lőtt. Újabb tíz perccel később a pápaiak is veszélyeztettek, egy kiváló ütemű jobb oldali kiugratás után Szilágyi lövését Major bravúrral hárította. Fél óra elteltével egy beadást követően Nagy Tamás csúsztatott a kapu fölé. Nem sokkal később ismét a fővárosiak álltak közel a vezetés megszerzéséhez, Mankó bújt ki a védők között, Szigeti mellett is elhúzta a labdát, ám nem a kapu felé, hanem kifelé vezette a labdát, beadását egy gyenge fejes után a kapus könnyedén hatástalanította. A 40. percben megszerezte a vezetést a Pápa, Hanzl-t buktatta a hazai portás, az asszisztens intésére pedig Sipos játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Jurik higgadtan értékesítette 0-1.

Fordulás után tíz perc kellett a Csepelnek az egyenlítéshez, Zsivoczky-Pandel húzott el a jobb oldalon, remekül ívelt át Mankónak, aki betört a tizenhatoson belülre, majd egy csel után kilőtte a hosszú sarkot 1-1. A gól teljesen megzavarta a pápaiakat, olyannyira, hogy két perccel később jött az újabb hazai találat: Tordát buktatták a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Fisli értékesítette 2-1. Alig negyed óra elteltével már két gól volt a különbség, a 74. percben Torda lőtte ki a bal sarkot 3-1. A hajrához közeledve szépített a Pápa, a 83. percben egy beívelés után Szabó Zsolt fejelt a hálóba 2-3. Két perccel a rendes játékidő vége előtt még egy Molnár lövést jegyezhettünk fel, az eredmény azonban nem változott, hátrányból fordítva 3-2-re nyertek a vendéglátók.

Csepel FC - Perutz FC 3-2 (0-1) Gsz.: Mankó, Fisli, Torda ill. Jurik, Szabó Zs.

Lengyel Ferenc: Az első félidőben uraltuk a játékot, amire készültünk és amit megbeszéltünk, működött. A második játékrész első tíz perce is hasonló mederben folyt, ezután viszont számomra teljesen érthetetlen módon szétestünk, csupa rossz megoldásaink voltak, amihez nem megfelelő hozzáállás is párosult. 3-1 után hiába szépítettünk, reális esélyünk nem volt. Sajnálom ezt a mai találkozót, mert egy nyerhető meccsen maradtunk alul, óriási csalódás a második félidő utolsó 25 perce.

Budapest, Csepel Stadion, v.: Sipos (Molnár, Révész), Csepel FC: Major - Fisli, Zsivoczky-Pandel (Mészáros 77.), Nyúl, Mészáros, Szabó, Mankó, Szabó, Gauzer (Torda 46.), Balogh, Kocsis (Molnár 55.), szakmai igazgató: Takács Krisztián. Perutz FC: Szigeti - Nagy T., Dóczi, Császár A., Benecz (Szabó Zs. 63.) - Baldauf, Szilágyi, Jurik (Péter 81.), Hanzl, Ivancsics - Tóth, vezetőedző: Lengyel Ferenc.

A Perutz a következő fordulóban - május 26-án 17:30-tól - a BKV Előre ellen búcsúzik erre az idényre hazai közönségétől.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!