Kutyakiállítás Pápán


2019-05-18 23:21:05  | cikk: Babos Petra  | 


Kutyakiállítás Pápán főképe
Harmadik alkalommal rendezték meg a nemzeti kutyakiállítást városunkban, melynek idén is a Vasas sportpálya adott otthont. Az Ebtenyésztők Pápai Egyesülete hosszú kihagyás után tavalyelőtt nagy sikerű kiállítást rendezett, s idén ismét CAC kutyakiállításnak adott otthont városunk, egyszerre kettőnek is, hisz a pápaiak dupla megmérettetés rendezésére kaptak lehetőséget a MEOE Szövetségtől, délelőtt a Pápa CAC, délután pedig az Esterházy CAC várta a kutyákat és gazdáikat.
A délelőtti megnyitón Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége elnöke elmondta, nagy öröm számukra, hogy már harmadik éve Pápán rendezhették meg a kiállítást. Idén 1300 nevezés érkezett a versenyre, ami Magyarországon átlag feletti, hiszen egy-egy versenyre 400-500 kutyával neveznek. A három éves előkészítő munka meghozta gyümölcsét, így jövőre két napos nemzetközi kutyakiállítást rendezhetnek Pápán.
-Bízom benne, hogy a rendezők, a város segítsége mind-mind hozzájárul a nemzetközi kutyakiállítás sikeréhez, hiszen Pápán évtizedekkel ezelőtt már rendeztek hasonlóan nagyszabású eseményt - emelte ki az elnök. Mint mondta, idén is igényes, kiváló bírói gárda érkezett Pápára, Bokodi Zsolt, Borsfai Csaba, Szabó Sándor, Bíró Zsolt, dr. Tersics György, Burunkai Patrícia, Eppel János, Kardos Vilmos és Gróf Szilvia Magyarországról, Mitra Calin, Molnár Zsolt Romániából, Orcsik István Szerbiából, Galyah Litova Bulgáriából, Tino Pehar Horvátországból, Ludmilla Fintorová Szlovákiából és Tina Taulos Finnországból jött - tudtuk meg az elnöktől.
Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében elmondta, nagy örömmel ad Pápa otthont a rendezvénynek, s csodálattal tekintenek a szervezőkre, akik már napokkal ezelőtt készültek a versenyre. Végül emlékezetes, szép napot, jó versenyzést kívánt mindenkinek.
A szervező Ebtenyésztők Pápai Egyesülete nevében az elnök, Pop Emanuel Neculai elmondta, az idei évben 220 fajta ebet, összesen 1300 nevezés jött, ebből körülbelül ötven pápai volt. Reményeit fejezte ki, hogy mindenki jól érezte magát, s jövőre újra eljön Pápára, akkor már a nemzetközi kiállításra. A versenyzők idén Romániából, Csehországból, Ausztriából és Szlovákiából érkeztek.
Gallai András Koroncóról érkezett egy másfél éves komondor kan kutyával és egy három és fél éves kuvasz szuka kutyával. A házaspárnak mindig is magyar fajtái voltak, hiszen jellemükben, küllemükben különlegesek, nincs párjuk.
-Szenvedélyünk a feleségemmel a kutyáink. Szeretünk kiállításokra járni, ha tehetjük, elmegyünk mindenhová. Pápára örömmel jövünk, mert itt mindig színvonalas rendezvény vár minket, így elégedettek vagyunk. Reméljük, jövőre is tudunk jönni a nemzetközi kiállításra - tette hozzá.
A verseny mellett kísérőprogramok is várták az érdeklődőket, volt agility bemutató, de birkaterelést is láthatott a közönség és hobby kutya szépségverseny is színesítette a programot.
Kardos Vilmos bíró második alkalommal járt Pápán.
-Nagy örömömre sokan érkeztek a versenyre, s többen külföldről is. A bírálatnál fontos ilyenkor a kutya alkata, genetikája, viselkedése, de természetesen a felvezetés is, lényeges, hogy ezt sokat gyakorolják, mert a kiállításon hamar kiderül, hogy összeszokott-e a gazdi és kutyusa. A mostani versenyen sok-sok szép kutyát láttam - mondta el Kardos Vilmos bíró.
A bírálatokat követően természetesen Best in show zárta a versenynapot.

Képek:

 
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!