Aszfaltozzák a Korvin utcát


2019-05-17 14:28:33  | cikk: HuHa  | 


Aszfaltozzák a Korvin utcát főképe
Ma reggel felvonult a finisher a Korvin utcába és megkezdődött az útpálya aszfaltozása. A munkát két részletben, félpályánként végzik, ma a páratlan oldalon folyik a munka. Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, a Fő tér felől kezdték meg a kötőréteg behúzását, jelenleg a Kuruc utca környékén dolgozik a munkagép. Az aszfaltozást holnap folytatják a páros oldalon. A munkálatok teljes útzár mellett zajlanak, a Fő tér és a Bástya utca közötti területre tilos behajtani.
Délelőtt a Fő tér felől kezdték meg a munkát

Mint megtudtuk, a lezárás marad a következő napokban is, hiszen az útpályán egyes aknafedeleket már felemeltek, ezek kilógnak az alsó aszfaltréteg fölé, ugyanakkor több aknatetőt csak a kötőréteg behúzását követően tudnak szintre emelni, ez pedig azt jelenti, hogy az első réteg leaszfaltozása után még balesetveszélyes mélyedések és kiemelkedések maradnak az úttesten. A kopóréteg behúzását várhatóan 10 nap múlva végzik el, az utcaszakasz akkor nyílhat meg a forgalom előtt.
Unger Tamás alpolgármester egyeztetett Vörös László vezérigazgatóval a munka ütemezéséről

A Korvin utcán egy másik munkafolyamat is zajlik, a Bástya utcai kereszteződés átépítését kezdték meg a kivitelezők. Emiatt a csomópontra rácsatlakozó utcák zsákutcaként funkcionálnak, így a Bástya lakótelep felől a Zárda utcai körforgalom irányába lehet kihajtani, a Kistér irányából is zsákutcaként működik a Bástya utca, a Korona utca felől pedig az Irhás utcáig lehet közlekedni járművel. A tervek szerint a kereszteződés kialakítása közel két hetet vesz igénybe, a kivitelező úgy készül, hogy a kopóréteg behúzását és a Korvin-Bástya utca kereszteződését egy ütemben aszfaltozzák.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!