Vért adtak a tűzoltók


2019-05-15 19:45:07  | cikk: Babos Petra  | fotó: Fusz Róbert  | 


Vért adtak a tűzoltók főképe
Szent Flórián-napja alkalmából szervezett véradást a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezete. Május 4-ike Szent Flórián, vagyis a tűzoltók védőszentjének napja. Ebből az alkalomból már hagyomány, hogy évről évre véradást szervez Pápán a tűzoltóság és a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezete.
Szakály Mónika, a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezetének vezetője, a véradás szervezője hangsúlyozta, a véradás nagyon fontos, mert elengedhetetlen, hogy biztonságos mennyiségű vérkészlet álljon rendelkezésre a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához. Köszönetüket fejezték ki a tűzoltóknak, akik évente két alkalommal adnak önzetlenül vért a laktanyában, ősszel és tavasszal.
Horváth Sándor tűzoltó parancsnok hírportálunknak elmondta, ő is rendszeres véradó. Kiemelt, nagy figyelmet fordítanak az ilyen jellegű segítségnyújtásra, mindamellett, hogy a tűzoltók nap mint nap az emberi életek megmentéséért küzdenek egy-egy beavatkozás során, s akkor gyakran látják, hogy vérre szükség van.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!