Dr. Ujhelyi István: Csak az Európai Unió adhat nekünk biztonságot és stabilizálhatja Magyarország fejlődését


2019-05-14 13:53:36  | cikk: Babos Petra  | 


Dr. Ujhelyi István: Csak az Európai Unió adhat nekünk biztonságot és stabilizálhatja Magyarország fejlődését  főképe
Dr. Ujhelyi István európai parlamenti képviselő "Tessék választani: Európa vagy Orbanisztán?!" címmel tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót a Fő téren.
Az utcafórum elején Kovács József, az MSZP pápai elnöke elmondta, 12 nap múlva választ az ország, s láthatjuk, hogy ez a választás nem pusztán arról szól, hogy kik és miként fognak képviselni minket az Európai Parlamentben, hanem jóval nagyobb a tétje.
-Pártunk európai filozófiája: Haza, szeretet, Európa. Haza, mert első hazánk hazafias képviselete az Európai Parlamentben. Szeretet, mert elég a kormányzópárt, a Fidesz gyűlöletkeltéséből. Európa, mert őszintén hisszük, hogy erős Európai Unióra van szükségünk, ez hazánk jövője is. Mi nem az elitek Európáját szeretnénk, hanem az emberek hétköznapi gondjával foglalkozó szociális Európát. Ez egy remek program, mely mögé jó csapat sorakozott fel - tudtuk meg Kovács Józseftől.
Grőber Attila, az MSZP megyei elnökhelyettese, önkormányzati képviselő hozzátette, Európai Unió nélkül nincs Magyarország, Magyarország nélkül nincs Európai Unió, Európai Unió nélkül nincs pápai fejlődés.
-Ha körülnéznek a mi városunkban, s számba veszik azokat a fejlesztéseket, amelyek az elmúlt 15 évben történtek, akkor pontosan tudjuk és látjuk, hogy több mint 10 milliárd Ft értékű fejlesztések valósultak meg városunkban. Enélkül ez nem lenne ugyanaz. Ezért én arra kérem a pápaiakat, vegyenek részt a május 26-ai választáson, s erősítsék meg azt az érzést, hogy mi magyarok, Európához szeretnénk tartozni, támogassanak egy új, szociális Európát, amely a jövőért és a fiatalokért van, s megbecsüli azokat az időseket, akik egyébként ehhez az úthoz elvezettek bennünket. Köszönjük az időseknek, hogy ezt megtették, s kérjük a fiatalokat, hogy folytassák ezt az utat. Találkozzunk május 26-án a választáson - zárta gondolatait Grőber Attila.
Dr. Ujhelyi István sajtótájékoztatóján elmondta, Horn Gyula MSZP-je bevitte Magyarországot az európai közösségbe. A mai MSZP pedig ott fogja tartani. Azért küzd és harcol, azért tart igaz beszédet nap, mint nap, az ország településein, mert ellensúlyozniunk kell azt a Fideszes hatalmat, amelyik rátelepedett a nyilvánosságra, és amelyiknek a politikája miatt kisodródhatunk Európából.
-Pápa és Veszprém megye szempontjából nem lényegtelen, hogy milyen források, fejlesztési támogatások érkeztek a megyébe az elmúlt években. Persze nem pusztán a pénzért küzdünk az európai tagságunk mellett, hanem azért, mert nekünk ott a helyünk. Csak az Európai Unió adhat nekünk biztonságot és stabilizálhatja Magyarország fejlődését. Éppen ezért a választóknak érezni kell és választani, hogy Orbanisztánban élünk tovább, vagy az Európai Unióban. Mi ezért harcolunk, hogy ott tartsuk Magyarországot az európai közösségben. Magyarország egy olyan Európai Uniót követel, amelyben minden európai polgárnak ugyanolyan szociális jogai vannak, amelyben egy pápainak az egészségügyi ellátása ugyanolyan színvonalú, mint egy franciáé. Amelyben egy pápai kisnyugdíjas nem kaphat kevesebbet 94.000 Ft-nál. Amelyben egy pápai minimál bérért dolgozó munkás ember nem kaphat kevesebbet 240.000 Ft-nál. Mi olyan Európáért küzdünk, amelyben nekünk, magyaroknak ugyanolyan szociális jogaink vannak, ugyanolyan jóléti vívmányokat kapunk, mint bármely más európai polgár. Az  Európai Unió számunkra a békét, a biztonságot adja, az aki ezt veszélyezteti, az a jövő ellensége. Az a politika, amely kisodorhatja Magyarországot az Európai Unióból, az olyan zsákutca, amelyre figyelmeztetni kell a Fideszt és ami miatt figyelmeztetni kell a választókat. Május 26-án arról döntünk, Európában akarunk-e maradni. Az MSZP egy hosszú kampányhadjáraton van túl, településről településre jártuk végig az országot és elmondtuk, hogy mi megharcolunk a magyarokért. Aki szereti a hazáját, az érti, hogy az Európai Unióban van a helyünk, s nekünk meg kell törnünk Orbán rendszerét.

Képek:


Címkék: választás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!