Szerdán kezdődhet a Korvin utca aszfaltozása


2019-05-13 16:00:21  | cikk: HuHa  | 


Szerdán kezdődhet a Korvin utca aszfaltozása főképe
Ma kora délután tekintette át a megrendelő önkormányzat és a kivitelező a Korvin utcai útrekonstrukciós munkák előrehaladását, majd az aszfaltozási munkák megkezdéséről egyeztettek. Vörös László arról tájékoztatta a polgármestert és a sajtó képviselőit, hogy az aszfaltozási munkákat szerdán tervezik megkezdeni, ezt azonban az időjárás befolyásolhatja. Mint mondta, már az aszfaltozás előtti utolsó munkafázisokat végzik, a betonburkolatot lesöpörték, egyes helyeken még kijavítják a hiányos betonalapot.
Vörös László, Molnár István és Áldozó Tamás a helyszínen

-Az aszfaltozás a Fő tér és a Bástya utca közötti szakaszt érinti, a két réteg aszfaltburkolatból most az alsót, a kötőréteget húzzuk be. Szerdára tervezzük a munkakezdést és várhatóan két napig tart, természetesen amennyiben az eső nem teszi lehetővé az aszfaltozást, úgy tolódik a munka - közölte a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója. Az aszfaltozás után a fedlapok szintre emelését végzik el, majd várhatóan 10 nap múlva kapja meg az utcaszakasz a felső, kopóréteg aszfaltot.

A munkavégzés a gyalogosok közlekedését nem akadályozza, ám gépjárművel tilos lesz behajtani a Korvin utca ezen szakaszára. Ezt mostantól következetesen betartatják a járművekkel, hiszen eddig a mindkét irányból behajtani tilos tábla utasítását sokan semmibe vették, ezzel akadályozták a munkavégzést, balesetveszélyt okoztak és több már megépített útpályaelemet megrongáltak.

Vörös László arról is tájékoztatott, megkezdték a Korvin-Bástya utcai csomópont megépítését. Ez azt jelenti, hogy a munkálatok idejére, várhatóan két hétre lezárják a kereszteződést, így a Bástya utca mindét irányból zsákutcaként működik és ugyanígy zsákutca lesz a Korvin utca alsó szakasza a Korona és Bástya utca között. A kivitelező cég vezetője a közlekedők türelmét és megértését kérte a korlátozás miatt.
Két hétre lezárják a Korvin-Bástya utcai kereszteződést, a ráfutó utcák zsákutcaként működnek

Az aszfaltozás megkezdése egy újabb mérföldkő a Korvin utca rekonstrukciója során, de már több mérföldköve volt a beruházásnak és még lesz is - fogalmazott Áldozó Tamás polgármester a helyszíni egyeztetés után. Hozzátette, amint az aszfaltozási munkák elkészültek, és az utca alkalmas lesz a közlekedésre megnyitják a járható szakaszt a forgalom előtt, de ettől még az munkaterület marad és korlátozásokkal lehet majd használni.

A polgármester emlékeztetett, az utca felújítása a kormánytól kapott 650 millió forint utolsó részének és saját forrásnak a felhasználásával újul meg. Megjegyezte, ez az idei első aszfaltozási munka a városban, de a következő hónapokban várhatóan több utcában is dolgozik majd finisher, hiszen a TOP-os projektek is tartalmaznak útfelújítási elemeket, így például az ipari park fejlesztését célzó projekt, melynek a kivitelezése belátható időn belül megkezdődhet.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!