Pápán biztosította be ezüstérmét az Érd


2019-05-12 19:57:06  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: erdivse.hu  | 


Pápán biztosította be ezüstérmét az Érd főképe
Megérdemelt győzelmet aratott az NB III-as labdarúgó bajnokság 27. fordulójában az ezüstéremre hajtó Érd a sérülésektől megtizedelt Perutz FC felett.

Az elmúlt héthez hasonlóan szűk kerettel készült a vasárnapi mérkőzésére a Perutz FC, Lengyel Ferenc vezetőedző ezúttal Dóczi Krisztián, Vallejos Dominique, Bohner Roland, Sánta András és Böröczky Bálint játékára nem számíthatott, a cserepadon Szabó Zsolt mellett négy ifista játékos foglalt helyet.

A borús előjelek ellenére bátran kezdett a Perutz, nem állt vissza, próbált kezdeményezni és támadásokat építeni. A 16. percben mégis a vendégek kerülhettek volna előnybe, Baldauf ugyanis Koóssal szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért Móri Tamás játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Melczer állt, lövését azonban Szigeti kapus bravúrral kiszedte a bal alsóból. Ahogy telt az idő, az Érd egyre jobban átvette az irányítást, mezőnyfölényben játszott és labdavesztés után agresszíven letámadott, hibára kényszerítve a hazaiakat. A 23. percben Gera tévesztett kevéssel célt, majd a 38. percben Koós szabadrúgását Pál szelídítette meg a kapu előtt, majd a kimozduló kapus mellett bokából a bal sarokba helyezte a labdát 0-1. A 45. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez a Perutz, Ivancsics szabadrúgását a hosszún érkező Császár bólintotta rá, Kertész azonban bravúrral védett, a kipattanót viszont a pápai bekk kézzel ütötte a kapuba, amiért némi tanakodás után sárga lapot kapott. A második félidő elején egy egyértelmű büntetőt nem fújtak be a hazaiaknak, egy felszabadítási kísérletbe Koós kézzel ért bele, Móri játékvezető azonban nem ítélte szabálytalannak a mozdulatot. Egy óra játék után kettőre nőtt a különbség, Mojzer bal oldali beadását a középen érkező Gera lőtte a kapu közepébe 0-2. Hat perc sem telt el és jött a harmadik érdi találat, Mojzer harcolt meg egy labdáért, majd egy beadás után Gera Kollegának játszotta le a labdát, aki a bal oldalról passzolt a kapuba 0-3. A hosszabbításban a csereként pályára lépő Kalmár passzolta haza a labdát, amire Kertész kapus nem számított, így a játékszer átgurult a gólvonalon 1-3.

A játék összképe alapján megérdemelten nyert és szerezte meg az ezüstérmet az érdi csapat, a pápaiak viszont küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak és tartalékosan sem adták fel a küzdelmet.

Perutz FC - Érdi VSE 1-3 (0-1) Gsz: Kalmár (öngól) ill. Pál, Gera, Kollega

Lengyel Ferenc: Jobb csapat az Érd, reális eredmény született. Bármelyik csapat megérezné, ha öt-hat meghatározó játékosa hiányozna, de mindkét félidőnek voltak értékelhető és kevésbé értékelhető momentumai. Komoly hibákat vétettünk a gólok előtt, de ma megmutattuk, hogy mentálisan erősek vagyunk, ami a hátralévő három fordulóban biztos vagyok benne, hogy pontokban fog megmutatkozni.

Perutz FC: Szigeti - Baldauf (Szabó Zs. 63.), Nagy T., Császár, Benecz - Jurik (Mogyorósi 80), Iványi, Szilágyi, Ivancsics, Hanzl - Tóth (Péter 75.), edző: Lengyel Ferenc.

Érdi VSE: Kertész - Májer, Bozsoki, Kónya, Pintér (Kalmár 59.)- Koós, Melczer (Végh 80.), Mojzer, Gera, Kollega (Kelemen 72.) - Pál, edző: Limperger Zsolt.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!