A mentősök munkájába pillanthattak be a gyerekek


2019-05-10 14:22:52  | cikk: Babos Petra  | 


A mentősök munkájába pillanthattak be a gyerekek főképe
Gyermekcsoportokat láttak vendégül a Pápai Mentőállomáson a Mentők Napja alkalmából, csatlakozva ezzel az országos kezdeményezéshez. Az Országos Mentőszolgálat elődje, 1887. május 10-én alakult meg Budapesten Önkéntes Mentőegyesület néven, Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ben állami feladattá vált, amikor május 10-én megalakult az Országos Mentőszolgálat. Azóta minden év május 10-én ünneplik a Mentők Napját Magyarországon. Ez alkalomból szervezett nyílt napot a Pápai Mentőállomás az óvodásoknak és a kisiskolásoknak. A programra több száz kisgyermek és felnőtt látogatott el, akik betekintést nyerhettek a mentősök munkájába, megtekinthették az autókat és a jól felszerelt eszközparkot is, de megismerkedtek az újraélesztés helyes technikájával és a Lucas 2 életmentő készülékkel is.
Hírportálunk ottjártakor több iskolai és óvodai csoport is nézegette a mentőautókat. A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 1. z osztályos diákja, Merétey Bendegúz elmondta, nagyon tetszett neki a mentőállomás, ahol korábban még sosem járt. Szerinte a legizgalmasabb az újraélesztés volt és vadonatúj mentőautó, ami nagyon hatalmas. Boros Lizettnek szintén az újraélesztés tetszett, mint mondta, soha nem látott még ilyet, de örült, hogy a nyílt napon erre is lehetősége volt.
Major Roland, a Pápai Mentőállomás vezetője kiemelte, elsősorban szervezett óvodai és iskolai csoportok érkeznek hozzájuk, de bárki betekinthet a munkájukba ezen a napon. Nagy örömükre, a látogatók száma évről-évre meghaladja a háromszáz főt, a gyermekeket elsősorban a mentőautó, a villogók és a szirénázás érdekli.
A mentőállomás vezetőjétől megtudtuk, az év elején egy sikeres közbeszerzésnek köszönhetően egy új esetkocsival bővült a gépkocsiparkjuk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!