Megkezdődik a belvárosi elkerülő építése


2010-06-03 16:50:32  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Megkezdődik a belvárosi elkerülő építése főképe
Az elkövetkező két hónapban mélyreható közlekedési változások lesznek Pápán – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet ma délután tartott dr. Kovács Zoltán polgármester. A Fő tér rekonstrukcióhoz kapcsolódóan megkezdődik ugyanis a belvárosi elkerülőutak építése, amely a teljes közműhálózat cseréjével és forgalmi rend változással jár együtt. Az úthálózat kiépítésének első üteme június második felében a Böröcky domb-Tókert utca-Szabadság utca-Gróf út vonalon történik. A tervek szerint két körforgalmat alakítanak ki: a Tókert utca-Szabadság utca sarkán (vagyis a Böröcky domb aljában) és a Szabadság utca-Gróf út kereszteződésében, ahol az autóbuszok külön kijáraton közlekedhetnek. A Tókert utca-Szabadság utca sarkán található egykori Helyőrségi Tiszti Klub épületét a júniusi nagyrendezvények után lebontják, majd megkezdik a közművek lefektetését és a körforgalom kiépítését. Közműcserét végeznek még ebben az időszakban a Deák Ferenc utca és a Március 15. tér közötti szakaszon is.
Dr. Kovács Zoltán kiemelte, a forgalmi rend megváltozik, de igyekeztek úgy ütemezni az útépítéseket, hogy a közlekedés fél pályás útlezárással megoldható legyen. A Böröcky domb-Tókert utca-Szabadság utca-Gróf út szakaszok kiépítése előreláthatólag augusztus elejére befejeződik, ezt követi majd a rekonstrukció kapcsán a Fő tér részleges lezárása. A Fő tér régészeti feltárása már június 20-án elkezdődik. Régészek dolgoznak majd a templom előtti zöld területen, a közillemhely és a parkoló környékén.
Az útfelújítás beruházási költsége bruttó 230 millió forint, az összegből 170 millió forint európai uniós forrásból kerül kifizetésre – hangzott el a sajtótájékoztatón. A kivitelezés – így a forgalmi rend változás is – várhatóan 2 hónapig tart, az önkormányzat kéri a lakosság türelmét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!