Európa, maradunk! Lakossági fórumot szervezett a DK


2019-05-06 22:21:46  | cikk: Babos Petra  | 


Európa, maradunk! Lakossági fórumot szervezett a DK főképe
Dr. László Imre, DK parlamenti képviselő, az országos elnökség tagja, az egészségügyi kabinet vezetője volt a Demokratikus Koalíció lakossági fórumának a vendége. A politikus elmondta, a május 26-ai választások komoly jelentőségűek, ám sokan megpróbálják ezt elbagatellizálni.
-Úgy gondolom, hogy hibát követnek el. Ez az ország szempontjából is borzasztóan fontos és a hogyan tovább kérdésben is kiemelkedő. Nem mindegy, hogy ezt követően, amikor az új Európai Parlament feláll, Magyarország érdekeit hogyan fogják ebben a parlamentben képviselni. Sok oldalról megközelíthetjük, de nekünk igazán az elmúlt időszakban nemcsak fontos volt, hanem komoly segítséget adott, hogy felzárkózhassunk, ezért is lényeges, hogy az anyagi támogatás hogyan fog alakulni a jövőben.
-Az egészségügy ebben a kis országban a megelégedettség szempontjából nincs a topon. Az emberek többet érdemelnének. A DK-nak az az álláspontja, hogy a magyarok többet érdemelnek, s nekünk egyetlen felelősségünk van, hogy Európa színvonalához közelítsük ezt a Kárpát-medencében lévő országot.
-Szeretnénk a minimál juttatásokat elérni, a családi pótlék és a nyugdíj vonatkozásában, ahol jelentős lemaradásban vagyunk. Nem hiszem, hogy bármelyik ország büszkélkedhetne azzal, hogy 28.500 Ft-os minimál nyugdíj létezik. A kismamák támogatottsága az elmúlt tíz évben semmit nem emelkedett. Infláció viszont volt. A kulcspontja a mi programunknak, hogy Európában maradunk és ezt az országot kell zárkóztatni európai színvonalúra - emelte ki.
-A migrációról beszélni felelősségteljes dolog. Beszéljünk a háborús övezetből érkezett menekültekről és a gazdasági bevándorlásról. Gazdasági bevándorlás vonatkozásában teljesen azonos a véleményünk több párttal, meg kell nézni, hogy szükségünk van-e rá, ha igen, akkor jöhet, ha nincs szükségünk rá, akkor pedig köszönjük szépen az érdeklődést, de Magyarország nem tart rá igényt. Van egy genfi egyezmény, ami előírja, hogy a háborús övezetből érkezettek számára támogatást kell adni - tette hozzá
A fórumon kérdéseket tehettek fel a szakpolitikusnak a megjelentek.

Képek:


Címkék: választás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!