Díjazták a tankerület rajzpályázatának legszebb alkotásait


2019-05-06 18:00:25  | cikk: HuHa  | 


Díjazták a tankerület rajzpályázatának legszebb alkotásait főképe
Első ízben hirdetett rajpályázatot a Pápai Tankerületi Központ, ennek eredményhirdetését tartották ma délután a Mézeskalács utcai központban. A pályázatot a Víz világnapja alkalmából hirdették meg Úszni tanulok a sulival címmel, a tankerület valamennyi általános iskolájából küldhettek be alkotásokat az állami köznevelési feladatellátás keretében biztosított úszásoktatásban résztvevő 4. és 6. évfolyamos diákok.
A tankerület épületében tartották az eredményhirdetést

-A pályázat célja az volt, hogy a diákok adják vissza rajzaikon azt az élményt, amit az úszásoktatás jelent számukra. A pályázati kiírás a víz világnapján jelent meg, az elkészült pályamunkákat a Föld napjáig várták a szervezők, az eredményhirdetést pedig mára, a magyar sport napjára időzítettük - mondta el hírportálunknak Egyházi Andrea tankerületi igazgató, hozzátéve, nem véletlenül e neves napokhoz kapcsolták a pályázat dátumait, hiszen a környezettudatosságra való neveléshez is igyekeztek igazodni.
-A tankerület évente több mint 16,5 millió forintot költ az úszásoktatás biztosítására, fontos számunkra, hogy az úszás, az úszástanulás élményét átéljék a gyermekek, a pályázat keretében ezt az élményt szerettük volna viszontlátni az alkotásokon - fogalmazott Egyházi Andrea - a képekből az látszik, hogy a gyermekek szeretnek úszni és szeretnek rajzolni is.
A díjazott alkotásokat ki is állítják a központban 

A rajzpályázat megszervezésében a tankerület jó partnerekre talált azokban a fürdőkben, ahová a diákok járnak, így a Várkertfürdő, a celldömölki Vulkán Fürdő és az ajkai Kristályfürdő is részt vett a programban. A meghirdetett rajzpályázatra a tankerület harminc intézményéből tizenhárom vett részt, az iskolákból beérkezett 119 pályamunkából választották ki a legszebbnek ítélteket. A zsűriben Drabant András művésztanár, Pozsgai Zsuzsa, a tankerületi igazgató szakmai helyettese és a három fürdő igazgatója foglalt helyet.
Az első helyezett

A rajzpályázat első díját - egy tabletet és egy úszószemüveget - Bőhm Szófia vehette át. A diáklány a Magyarpolányi Kerek Nap Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és AMI 6. osztályos tanulója, aki első osztályos kora óta jár művészeti képzésre és nagyon szeret rajzolni, festeni. Mint elmesélte, sok rajzpályázaton indult már és általában sikeresen szerepel rajtuk. A tankerületi pályázaton azért vett részt, mert nemcsak rajzolni, de úszni is nagyon szeret, ezt az élményt igyekezett megjeleníteni alkotásában.
-Én is űzöm az úszás sportját, és amikor hallottam, hogy van ez a pályázat, azt gondoltam, hogy egy úszó lányt fogok ábrázolni. Vízfestékkel dolgoztam, néhány órás munka volt. Nagyon meglepett, hogy én kaptam az első díjat, de nagyon örülök neki - mondta el érdeklődésünkre a diáklány.
A második helyezést az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola tanulója Hoffmann Nóra érdemelte ki - jutalma egy mobiltelefon és egy úszósapka -, a harmadik helyezettnek járó díjat - egy headset-et és egy úszógumit - pedig Baranyai Mira Hanna, az Ihász Gábor Általános Iskola diákja vehette át. A három fürdő különdíjasokat jutalmazott, a Várkertfürdő korlátlan nyári belépővel jutalmazott három pályázót.
119 alkotás érkezett be a 4. és 6. osztályosoktól

Az idei esztendő aktivitását látva ezt a rajzpályázatot a következő tanévben is meghirdeti majd a Pápai Tankerületi Központ, de nem kell olyan sokáig várni az újabb rajzolási lehetőségre, hiszen pedagógusnapra is szervez hasonló pályázatot a tankerület.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!