Novella vagy vers? - Elkezdődött az érettségi


2019-05-06 17:41:42  | cikk: ha  | 


Novella vagy vers? - Elkezdődött az érettségi főképe

Ma reggel Pápán is elkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák, a diákok a magyar feladatlappal indították a hetet. A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban szombaton 100 diák ballagott, azonban volt plusz egy fő is a hétfői napon. Az egyik teremben két diák ült: a petőfis holland lány mellett egy kubai fiú a veszprémi Vetésiből. Ők magyarból mint idegen nyelvből tettek ma írásbeli érettségi vizsgát.

A többieknek, akik anyanyelvi szinten beszélik a magyart, 4 órájuk volt a feladatok megoldására. Középszinten az I. feladatlap egy szövegértési (60 perc) és egy szövegalkotási (30 perc) feladatot tartalmaz. A szövegértés a játékokhoz kapcsolódott, a szövegalkotási részben pedig választhattak a diákok egy érvelés (kell-e szinkronizálni a filmeket) vagy egy hivatalos levél közt, mondta el Bognár Anita intézményvezetői feladatokkal megbízott intézményvezető-helyettes.

Az esszére 150 percük volt az érettségizőknek

Az írásbeli második részében választhattak a diákok: vagy Mándy Iván Nyaralás című novelláját elemzik, vagy összehasonlítják József Attila Kertész leszek és Radnóti Miklós Istenhegyi kert című költeményét. A megkérdezett petőfis diákok többsége a novellaelemzést választotta, volt, aki azért, mert nem igazán szereti a verseket, mások egyszerűbbnek ítélték ezt az esszét.

Holnap a matematika, szerdán a történelem írásbelivel folytatódik az érettségi vizsga. A Petőfi Gimnáziumban a csütörtök is érettségi szünet még, mert az intézményben aznap van az emelt szintű angol érettségi, s majd minden terem foglalt lesz.

Képek:


Címkék: érettségi | Petőfi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!