Szigeti bravúrjai is kellettek az egy ponthoz


2019-05-05 20:08:11  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: vidi.hu  | 


Szigeti bravúrjai is kellettek az egy ponthoz főképe
A kiesés elől menekülő Mol Vidi FC otthonából egy ponttal távozott a Perutz FC, az NB III-as labdarúgó bajnokság 26. fordulójában Jurik sikeres büntetője és Szigeti kapus bravúrjai hozták meg a döntetlent.

Sérülések és eltiltások miatt Sánta András, Böröczky Bálint, Hanzl Máté és Baldauf Konrád nélkül készült a Perutz FC a Vidi II. ellen, ráadásul hét közben Tiba Levente elköszönt a csapattól (a védő információink szerint befejezi pályafutását), a pápaiak a sok nehézség ellenére legalább egy pontért utaztak Székesfehérvárra. A másik oldalon Tímár Krisztián vezetőedzőnek jóval kényelmesebb dolga volt, hiszen az NB I-es keretből ezúttal Tujvel, Hadzic, Szabó, Mocsi és Joan játékára is számíthatott.

A sok eső ellenére kiválóan előkészített pálya várta a csapatokat. Hazai szempontból jó indult a meccs, a 9. percben egy bedobás után Pratsler fordult le védőjéről, majd 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0). A folytatásban többnyire a mezőnyben zajlott a játék és helyzetek nem is nagyon alakultak ki.

A második félidő eleje a pápaiaknak sikerült jobban, a 48. percben ugyanis büntetőt végezhettek el, a Nagy Tamás buktatásáért megítélt tizenegyest Jurik higgadtan lőtte Tujvel kapujába (1-1). Az egyenlítő találat után a fehérvári fiatalok domináltak, a Pápa pontrúgásokra és kontrára játszott, így érthető módon a hazaiak voltak veszélyesebbek. Az 55. percben Pápai szöglete a felső lécről pattant vissza, majd Hadzic és Horváth előtt adódott lehetőség. A 78. percben Takács szabadrúgását védte Szigeti, a kipattanóra Horváth csapott le, azonban az ismétlést is bravúrral hárította a fiatal hálóőr. A fennmaradó időben nem alakult ki több helyzet, így okos célfutballal a Perutz egy pontot elhozott Székesfehérvárról.

Mol Vidi FC II. - Perutz FC 1-1 (1-0) Gsz.: Pratsler ill. Jurik

Lengyel Ferenc: A szél támogatásával az első félidőben a bekapott gól ellenére jól játszottunk, szünet után viszont a Vidi teljesen ránkjött, az egyenlítő találat után nagyon nagy erőket kellett mozgósítanunk, hogy az egy pontot megszerezzük. Remek eredménynek tartom az 1-1-et, annak ismeretében meg főleg, hogy csak 14 játékossal utaztunk el, a sérült Szabó Zsolt mellett három ifista ült a kispadon. Örömteli, hogy a hétközi munka látható a csapaton.

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, v. Derdák (Nagy, Bognár). Mol Vidi II: Tujvel - Campins, Pápai (Kristán 71), Pratsler, Hadzic (Galacs 61), Major, Mocsi, Szabó, Horváth, Tarnóczi (Takács 50), Lencsés, vezetőedző: Tímár Krisztián. Perutz FC: Szigeti - Nagy, Császár, Dóczi, Bohner - Iványi, Ivancsics (Péter 82), Jurik, Vallejos (Benecz 32), Szilágyi (Mogyorósi 90) - Tóth, vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!