Ki vállalkozna egy végtelen vakációra?


2019-05-03 20:44:32  | cikk: ha  | 


Ki vállalkozna egy végtelen vakációra? főképe

A Végtelen vakáció egy könyvcím. Pontosabban egy e-book címe. Merthogy nyomtatásban nem jelent meg Polgár Ákos történetfüzére, mely az utóbbi néhány év eseményeit meséli el. A távmunkás és szabadúszó tapasztalatairól írt, s arról, hogy ezek hogy illeszthetők be a céges struktúrába, tehát miként győzhetjük meg főnökeinket a nem-jelenlét előnyeiről. Ugyanis Polgár Ákos barátnőjével, Stolmár Eszterrel közösen úgy döntött, hogy bejárják Európát. Ez eddig még akár egy szokványos történet is lehetne, ám ők az utazás egy rendhagyó formáját választották: ház - és állatfelügyeletet vállaltak a kontinens különböző pontjain. A ház- és kisállatsitterek a vakációra utazó háztulajdonosok helyett őrzik az ingatlant és gondozzák a kedvenceket.

Egy ilyen kép láttán mindenki kedvet kap a feladathoz

Rengeteg tanácsot és tanulságos történetet olvashatnak a könyvben azok, akik egy hasonló kalandba szeretnének belevágni. Polgár Ákosék Európa számos Országában, így például Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban is gondoztak házi kedvenceket, kutyákat, cicákat, lovakat, szamarakat, de a legextrémebb egy lakásban tartott malac volt. Néhány nap volt a legrövidebb idő, amit egy helyen töltöttek, a leghosszabb pedig két és fél hónap. 2016-ban indultak útnak, s a könyv három év kalandjait öleli fel.

A legtöbb helyen álomszép környezetben, jó feltételek közt őrizték a házat és az állatokat. Egy szokványos housesittingben nincs szerepe a pénznek, ez tulajdonképpen kölcsönös segítségnyújtás: a tulajdonosok nyugodtan nyaralhatnak, a petsitterek a gondozásért cserében ingyen lakhatnak a házban, s jut idő arra, hogy megismerjék a környéket, az ott élőket. Ákos mindeközben dolgozott is, szabadúszó informatikusként számára megoldható volt a távmunka.

Polgár Ákos sok érdekes történetet mesélt

A Jókai Mór Városi Könyvtárban tartott élményalapú könyvbemutatón a szerző egy gyors közvéleménykutatást is tartott: ki az, aki a távmunka adta lehetősége iránt érdelődik (kevesen, főként a fiatalok), ki az, akit az utazás érdekel (mindenki), s ki az, aki a ház - és állatfelügyeletet próbálná ki (néhányan). Tanulságos volt az a kérdés is, hogy ki az, aki könyv formájában olvasná inkább a történeteket (szinte mindenki). Szóval úgy tűnik, a nyomtatott irodalomnak még nem áldozott le, s jó, hogy ez épp a könyvtárban derült ki.

Képek:


Címkék: vakáció | könyvtár
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!