Tollaslabda: Szabó Sára magyar bajnok


2019-05-02 20:44:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tollaslabda: Szabó Sára magyar bajnok főképe
Április utolsó hétvégéjén véget értek az idei évre a Kilián DSE tollaslabdázói számára az egyéni magyar bajnokságok. Pécsett két versenyzőjük állt a pályára a minél jobb eredmények eléréséért. Szereplésükről Horváth Attila felkészítő számolt be.

- Az U11 korcsoport lány egyes versenyszámában Szabó Sára csoportját magabiztosan nyerte. A sorsolás látszólag nem kedvezett neki, mert a legjobb négy között egy olyan ellenféllel került szembe, akivel egy évvel ezelőtt játszott utoljára és akkor vereséget szenvedett tőle. Ezen a versenyen azonban versenyzőnk nagyon jól játszott, kiegyensúlyozott, magabiztos versenyzéssel kettő sima játszmában legyőzte pécsi ellenfelét és a döntőbe jutott, ahol ismét azzal a Sándor Elzával kellett megmérkőznie, aki a másik ágon három játszmában legyőzte az elődöntőben esélyesebbnek tartott ellenfelét. A döntőben megismétlődött az eddigi egymás elleni mérkőzéseik történése: Sára két könnyed játszmában nyert, és nővérét követve 2019-ben ő is magyar bajnoki címet szerzett.
Az U17 korcsoport küzdelmeiben Horváth Csanád szerepelt egyesületünk színeiben. Jó játékkal, komoly játékerőt felmutatva jutott a legjobb 16 közé a fiú egyesek versenyszámában. Ott a verseny harmadik kiemeltje, a budapesti Mészáros Vencel dolgát nehezítette meg, mert nagyon kemény küzdelemben kapott ki tőle két szoros játszmában, így a 9. helyen zárt ebben a versenyszámban. A fiú párosok között az Érdi VSE játékosa, Kis-Kasza Miklós oldalán kezdték meg sikeresen a menetelést. Teljesítményük a legjobb 8 közé jutáshoz volt elegendő, itt a 2. helyen kiemelt Kollár-Wang budapesti párostól szenvedtek vereséget. Azt gondolom, hogy a megszerzett 5. hely jó előre mutatás a jövőre nézve. Csanádnak a legjobb eredményt a vegyespáros versenyszámban sikerült elérnie ezen a versenyen a budapesti Vetor Tánya (NKE SE) partnereként. A fiatalok a menetelésüket könnyed mérkőzéssel kezdték, míg haladásukat az 1. helyen kiemelt Wang-Torba kettős próbálta megállítani. A mi párosunk azonban nagyon taktikus játékkal két játszmában legyőzte ellenfelét, így a legjobb négy közé jutott. Az elődöntőben a hajdúszoboszlói Tóth-Mészáros párost rendelte számunkra Fortuna. Ezen a mérkőzésen Tami és Csanád egy kicsit halványabban teljesített, kettő játszmában alulmaradtak és a harmadik helyet szerezték meg. Később kiderült, hogy bajnok páros akadályozta meg őket a még jobb eredmény elérésében.

Horváth Attila hozzátette, a pápai versenyzők az egyéni magyar bajnokságokon négy korosztályban két arany-, két ezüst- és három bronzérmet gyűjtöttek az idei évben. A fiatalok letették a névjegyüket a harmadosztályú felnőtt csapatbajnokságon is, hiszen vereség nélkül megnyerték a nyugati I. csoport küzdelmeit. A következő hetekben sem áll meg a „szekér”. Május 3-án a „második vonal” versenyzői ragadnak ütőt Bagodon. Az igazolt játékosok közül néhányan szerencsét próbálnak az U15 csapatbajnokságon, majd nemzetközi versenyek következnek Horvátországban és Szerbiában. A versenyzőket Szabó Norbert és Horváth Attila készítette fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!