Május 25-én ismét Jason McIlvaine Örömfutás


2019-05-02 11:39:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Május 25-én ismét Jason McIlvaine Örömfutás főképe
A Fő térről május 25-én nyolcadik alkalommal rajtol el a Stratégiai Légiszállító Képesség szervezésében a Jason McIlvaine Örömfutás.

Az esemény - amely 2012-ben Tavaszi Örömfutás néven indult - immár annak az elhunyt amerikai katonának, Jason McIlvaine-nek a nevét viseli, aki az egyik ötletgazdája és a szervezőcsapat motorja volt az első pápai Tavaszi Örömfutásnak, ám 2014-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A rendezvény az évek során túllépett egy szokványos futóverseny keretein. Célja, hogy egy igazi családi nap kerekedjen a város szívében különféle színpadi rendezvényekkel, tűzoltó- és rendőrautó kiállítással és programokkal a legkisebbeknek is. Egy floorball pályát is felállítanak a szervezők a Fő téren, hogy megismertessék és népszerűsítsék az eseményre ellátogatókkal a nemzetközi SAC csapat egyik kedvenc sportját. Mint minden évben, a futás idén is egy helyi szervezetet támogat, a befolyt regisztrációs adományokból ezúttal az Anna téri gyermekorvosi rendelőt segítik.

A Jason McIlvaine Örömfutás egy nagy formátumú összefogás eredménye. Az önkéntes szervezőcsapatban a nemzetközi Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) program szervezetei, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda (NAM PO), a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) és a Boeing vállalat, valamint a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér képviseltetik magukat, Pápa Város Önkormányzata, mint minden évben, most is a rendezvény mögé állt.

A versenyen öt kilométeres futásra, két kilométeres gyaloglásra várják az érdeklődőket, a gyerekek pedig egy 400 méteres futás során tehetik próbára kitartásukat. A regisztráció május 25-én 13 órakor kezdődik. Nevezési díj nincs, a résztvevők pénzadománnyal járulhatnak hozzá a gyermekorvosi rendelő támogatásához és a rendezvény sikeréhez - olvasható a szervezők felhívásában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!