Sokan szórakoztak a Közösségi majálison az Erzsébet ligetben


2019-05-01 22:15:31  | cikk: Babos Petra  | 


Sokan szórakoztak a Közösségi majálison az Erzsébet ligetben főképe
Benépesült az Erzsébet liget ma délután, hiszen a jó időnek köszönhetően sokan látogattak ki a Közösségi majális programra, melyet a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezett.
A rendezvény nyitányaként a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete a tavalyi évhez hasonlóan májusfát állított a ligetben. Baán Éva elnök elmondta, tavaly állítottak először májusfát, mivel ez egy régi, szép hagyomány, s nem szeretnék, ha feledésbe merülne. A májusfát nemcsak a nyugdíjas egyesület tagjai, hanem a fiatalok is körbetáncolták, s közben énekeltek is.
-Nagy öröm számomra, ha a generációk együtt tevékenykednek, hiszen a gyerekek tanulhatnak a felnőttektől, a felnőttek pedig a fiataloktól. Idén ezért is gondoltuk úgy, hogy a Tánc-Lánc AMI növendékeivel együtt táncoljuk körbe a májusfát. A májusfát május 31-én ki is fogjuk táncolni, majd a fát egyik nyugdíjas társunknak felajánljuk tűzifának - emelte ki Baán Éva, aki hozzátette, az idei évben színes és változatos programot állítottak össze, melyen mindenki megtalálhatta a számára legkedvesebbet.
A délután során fellépett a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, a JMSZK Gyémánt Mazsorett Csoportja, a Pápai Nyugdíjas Egyesület irodalmi színpada és tánccsoportja, a Vaszari Asszonykórus, a Vidám Nagyik, a Megafon Stúdió, a Black Bunny Rock and Roll Klub és a petőfis diákokból álló Nagy - Rózsás duó.
Kocsis Gyula közösségfejlesztési csoportvezető elmondta, tíz közösség települt ki a majálisra, a Bakonyalja Népművészeti és Kézműves Egyesület, a Bakancsos Természetjáró Kör, a Látássérültek Klubja, a Honvéd "Ezüst Nyíl" SE Természetjárók, a Pápai Csillagász Szakkör, a Bélyeggyűjtő Kör, a Megújulás Klub, a Pápai Makettező Klub, Egészségért Tenni Klub és a Pápai Társasjátékos Klub.
-A tíz közösség állandó szereplője az ilyenfajta rendezvényeknek. A Közösségi majálison a gyerekekre is gondoltunk, ők népi fajátékokon játszhattak, de ugrálóvárazhattak is. A rendezvény elmaradhatatlan része volt a kürtőskalács, a lángos, a virsli, és a sör - emelte ki Kocsis Gyula.
Babos Anita, a Népművészeti és Kézműves Egyesület egyik tagja kérdésünkre elmondta, nagyon jó kezdeményezésnek tartja a Közösségi majálist, ahol ő a rongybabáit mutatta be. A babusokkal nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is megszólítja. Anita elárulta, szinte minden városi rendezvényen igyekszik képviseltetni magát, legközelebb a Játékfesztiválon állítja ki a rongybabáit.
Az Erzsébet ligetben a késő délutáni órákra még többen gyűltek össze. A szép számban megjelenteket Unger Tamás alpolgármester köszöntötte, aki mint mondta, nagy öröm számára, hogy sokan gyűltek össze a majálisra.
A Közösségi majálison megjelenteket Unger Tamás köszöntötte

-A majálisokon azt ünnepelték, hogy végre vége van a rossz időnek, s beköszönt a tavasz, s ilyenkor szokás volt májusfát állítani. A majálisok mindig a közösségekről szóltak. Ezért is lett közösségi majálisnak, ami arról szól, hogy itt mindenki jól érezhette magát, szórakozhatott, ehetett, ihatott, zenét hallgathatott, beszélgethetett a barátokkal. A városban még többféle majális is lesz ebben a hónapban, a lovasmajális jövő hétvégén és a Városrészi majális a hónap végén. A mai nap kimondottan szerencsés volt az időjárás tekintetében, ez egy tavaszünnep volt - mondta Unger Tamás, majd hozzáfűzte, a nagy sikerre való tekintettel, jövőre is meg fogják rendezni ezt a majálist.

A jó hangulatú rendezvény sztárvendégei a fővárosi Madách Színház művészei voltak, akik a nagysikerű Abba Show-t adták elő.
Az ABBA Show nagy sikert aratott
A Közösségi majális a Nagy - Rózsás duó összeállításával zárult a kora esti órákban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!