Kínai üzletemberek látogattak városunkba


2019-05-01 18:08:27  | cikk: HuHa  | 


Kínai üzletemberek látogattak városunkba főképe
Frank Liu, a Chi Fu Central Europe Kft. tulajdonosa és több kínai befektető és üzletember látogatott tegnap Pápára, hogy találkozzon Áldozó Tamás polgármesterrel és ismerkedjen városunkkal. Mint ismeretes, a Chi Fu Kft. a Pápai Hús Kft. tulajdonosa, a cég a húsgyár teljes megújítását tervezi.
A polgármester a városházán fogadta a vendégeket

A vendégek között ipari parki fejlesztésekben érdekelt cégvezető, út- é s hídépítési vállalkozás képviselője és építész-tervező szakemberek is voltak, valamennyien nagy érdeklődést mutattak városunk iránt. A tanácskozás után Áldozó Tamás polgármester felidézte, Frank Liuval már évek óta üzleti kapcsolatban állnak, ismeretségük négy évvel ezelőttre nyúlik vissza, arra az időre, amikor a város a Pápai Hús új tulajdonosát igyekezett megtalálni személyében és gazdasági társaságaiban.
-Az együttműködésnek ez az első szakasza sikeres volt, hiszen a Pápai Hús az ő tulajdonában kifogástalanul működik. Most egy másik szakaszt kezdünk meg az együttműködésünkben, ez ingatlanok értékesítésével jár együtt, az ipari parkban 24 hektár területet vásárolt meg, a régi lengyelpiac területén pedig 1,3 hektárt.
Mint megtudtuk, további ingatlanvásárlásokról is tárgyalnak, ezek előkészítése kezdődik meg hamarosan. A Chi Fu Kft. nemcsak az élelmiszeriparban szeretne megjelenni beruházóként, de más fejlesztéseket is tervez a városban.
Az ismerkedésé volt a főszerep a tegnapi találkozón

Mindezt Frank Liu is megerősítette. A Chi Fu tualjdonosa érdeklődésünkre elmondta, már a Pápai Hús megvásárlásakor hosszú távú elképzeléseik voltak városunkban.
-A cég megvásárlását követően természetesen vezetett az út oda, hogy a város fejlesztésében is részt vegyünk más irányú befektetésekkel. Gondolkodunk ingatlan és turizmus tematikában is. A turisztikai területen már elkezdtük a kapcsolatfelvételt az ebben az ágazatban érdekelt kínai vállalatokkal, hiszen Pápa történelmét és építészetét tekintve is érdekes város, de az ipari parkban megvásárolt területekkel is hosszú távú terveink vannak - jelentette ki.
Frank Liu, a Chi Fu Central Europe Kft. tulajdonosa több fejlesztést tervez városunkban

Áldozó Tamás arról is tájékoztatott, Frank Liu egy meghívást is hozott a pápai városvezetésnek egy kínai, nemzetközi jelentőségű város, Yiwu külügyi hivatalától. A 800 ezer fő lakosú város a Selyem út kiindulópontja, mely rendkívül nagy nemzetközi kereskedelmi tevékenységet folytat - ez a település várja a pápai delegációt és ajánlott testvárvárosi kapcsolatot Pápának.
A kínai üzletemberek tegnapi városházi látogatásuk után rövid sétát tettek a belvárosban, megtekintették az érintett ipari parki parki területeket, sőt a kastély griffjeinek helyére emelését is nagy érdeklődéssel nézték végig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!