Elsikkasztotta a sportolók pénzét a PSE volt elnöke


2019-05-01 11:04:56  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elsikkasztotta a sportolók pénzét a PSE volt elnöke főképe
Sikkasztásért első fokon a bíróság letöltendő börtönbüntetést szabott ki a Pápai Sportegyesület volt elnökének, míg másodfokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték - tudosít a veol.hu.

A Pápai Járásbíróság ítéletével elmarasztalt 69 éves S. István 1998 óta vezette a Pápai Sportegyesületet. A három szakosztály pénzügyeit az egyetemi végzettségű, büntetlen előéletű vádlott intézte 2015. február elejéig. Feladata volt többek között a házipénztár kezelése is. Az egyesületnél nem hívtak össze közgyűlést, nem működött a számvizsgáló bizottság.

Az ítélet indoklása szerint a vádlott 2012-től folyamatosan növelte a házipénztárban lévő összeget, ami az évben 2,2 millióra rúgott, majd 2015 elejére meghaladta a 7,4 millió forintot. Amikor az elnököt leváltották, ez utóbbi összeg hiányzott a pénztárból.

Végül is az egyesület új vezetése által elérhetetlenné vált S. István 2018. május közepéig 1,9 millió forintot térített meg. Az első fokon eljáró Pápai Járásbíróság jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt a korábban Pápán lakó S. Istvánt két év két hónap börtönre ítélte, s kötelezték a 5,5 millió forint kár megtérítésére, valamint a kamatok megfizetésére, ami közel kétmillió forint. A másodfokú bíróság, a Veszprémi Törvényszék csak jelentős értékre elkövetett sikkasztást állapított meg a vádlottnál, a szabadságvesztését egy év kilenc hónapra csökkentette, aminek a végrehajtását öt évre felfüggesztette.
Az indoklásban elhangzott, hogy változott a büntetés minősítése, figyelembe vették az idő múlását és a vádlott megromlott egészségi állapotát.

A döntés jogerős.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!