Újabb járdaszakaszokat újít meg a város


2019-04-30 12:30:02  | cikk: HuHa  | 


Újabb járdaszakaszokat újít meg a város főképe
Tegnap reggel egy újabb járdafelújítási munka kezdődött meg a városban. Az Árpád utcában csaknem teljesen elkészült az építkezéssel a kivitelező, már csak kisebb igazítások vannak hátra, így elkezdhették a bontást a merőleges Kisfaludy utcában, ahonnan a Vásár utca irányába haladnak majd tovább. A járda minősége itt is indokolttá tette a munkálatokat, egyes szakaszokon összetöredezett, szétmorzsolódott aszfaltrétegen közlekedhettek a gyalogosok, másutt a fák gyökerei nyomták fel a járófelületet, de olyan szakasza is van az utcáknak, ahol megsüllyedt, kigödrösödött a régi járda.

-Itt minden megtalálható, ami miatt indokoltnak szoktuk nyilvánítani a járdafelújítást: sok a munkahely, több közlekedési csomópont található a környezetében és intézmények - óvoda, orvosi rendelő és templom - is működnek a területen - magyarázta a polgármester. Arról is szólt, a Felsővárosban már megújított járdákhoz jól illeszkedik ez a munka, itt is hálózatosan haladnak előre.

A felújítandó szakasz hossza 512 méter, területe 656 négyzetméter - tudtuk meg Rádi Róberttől, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől. Az új járdafelületet az Árpád utcai saroktól a Török Bálint utcai körforgalomig alakítják ki a páros oldalon, vagyis a Kisfaludy és a Vásár utcát is érinti a nettó 12 millió forintot meghaladó költségvetésű beruházás.
Rádi Róbert és Áldozó Tamás a helyszínbejáráson

A kivitelezést a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. alvállalkozója végzi, a bontási munkát az Árpád utcai saroknál kezdték meg és a Lehel utcáig tart a jelenlegi munkaterület. A régi járda eltávolítását a tükör kialakítása és a szegély megépítése követi, ezután a murvaágyazat és az apró zúzalék felület készül el, amire aztán lerakják a térkövet.

A munka specialitását itt az jelenti, hogy a húsgyár előtti területhez nem nyúlnak az építkezés során, hiszen a gyárhoz érkező nagy tömegű tehergépjárműveket nem bírná el ez a klasszikus járdafelület, ugyanakkor az utcában több üzlet is működik, melyeknek forgalmát csak a legszükségesebb mértékben kívánják akadályozni.

-A nagy gépjárműforgalom és a sok parkoló autó miatt a kivitelezőtől ezekben az utcákban is fokozott odafigyelést kértünk - közölte az ügyvezető. 

A városnak ezen a részén sok beruházás várható, részben saját forrásból, részben TOP-os pénzekből - fejtette ki Áldozó Tamás polgármester a helyszínbejáráson.

-Az egyik TOP-os projektünk keretében a Lehel utcában tervezünk beavatkozásokat és most már nyílt titok, ha nagy változás következik be a Pápai Hús életében akkor az egész környezet alapjaiban megváltozik - közölte, hozzátéve - ezen a területen sok munkára van szükség, hogy felzárkózzon a többi városrészhez. A későbbiekben a Kisfaludy utca további részét is meg kívánja újítani a város, ám az komoly tervezést igényel, többek között a túlnőtt fákat el kell távolítani, gyalogos-átkelőt kell építeni, rendbe kell tenni az autóbuszmegállókat, rendezni a csapadékvíz elvezetőket, de az Áchim András utcában is vannak feladatok - tudtuk meg a városvezetőtől, aki azt is elmondta, ezekre a beruházásokra még várni kell, de szeretnének szép lassan ezekkel is előrehaladni.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!