Országos egyesített kézilabda torna


2019-04-29 16:53:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Országos egyesített kézilabda torna főképe
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség a PSZC Acsády Ignác Szakképző Iskola tornatermében rendezte meg országos, egyesített kézilabda tornáját, melyen Pápa, Tordas, Budapest és Győr csapatai vettek részt. A torna célja versenyzési és élményszerzési lehetőség biztosítása volt az értelmi fogyatékossággal élő és partner sportolóknak, egyúttal a speciális olimpia mozgalom és a kézilabda sport népszerűsítése volt. A kvalifikációs mérkőzések után a szervezők két divíziót alakítottak ki, három-három csapattal.

- Az első divízióban az Esély SE Győr, a budapesti Hársfa SE valamint a Balla DSE egyes csapata kapott helyet, a második csoportba a két hazai alakulat mellett Tordas igyekezett minél jobb eredményeket elérni - tájékoztatott Czoborné Kilián Ildikó, a szövetség kézilabda szakágvezetője. - Minden évben három ehhez hasonló tornát rendezünk, 2019-ben ez volt az első ilyen alkalom. Fontosnak tartjuk, hogy a partnerjátékosok segítségével az értelmi fogyatékossággal élőknek is minél szélesebb körű sportolási lehetőséget biztosítsunk, megteremtsük a mozgás, a siker és győzelem esélyét. Bízom benne, hogy a játéknap végére az eredményektől függetlenül mindenki győztesnek érzi majd magát.

Eredmények:

I. divízió:
1. Esély SE Győr, 2. Balla DSE. Pápa I., 3.Hársfa SE Budapest.

Gólkirály: Velkei István (Hársfa SE)
Legjobb játékos: Kiss István (Balla DSE)
Legjobb kapus: Kerényi Dániel (Esély SE Győr)

II. divízió:
1. Balla DSE Pápa III., 2. Tempo Tordas SE, 3.Balla DSE Pápa II.

Gólkirály: Kolompár József (Balla DSE Pápa)
Legjobb játékos: Hodászi Erzsébet (Balla DSE Pápa)
Legjobb kapus: Szabó Margaréta (Tempo Tordas SE)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!