Föld napja a Tókerti Óvodában


2019-04-26 13:53:11  | cikk: Babos Petra  | 


Föld napja a Tókerti Óvodában főképe
A Tókerti Óvodában már hosszú évek óta hagyomány, hogy a jeles napokról megemlékeznek. Legutóbb a Föld napjáról emlékeztek meg az óvodában. Menyhártné Kovács Bernadett óvodavezető elmondta, a Föld napját 1970. április 22-én tartották meg először. Célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a környezetvédelem fontosságára. A Föld napján való megemlékezések alkalmat adhatnak arra, hogy az emberiség mérlegelje, kíméletesen bánik-e környezetével, mit tesz azért, hogy az ember és a természet egészségesen éljen együtt. Hagyományteremtés is ez, hiszen a természet, a környezet szépségét és hasznosságát csak az tudja megmutatni másoknak, aki maga is felfedezi a természet szépségét, aki maga is értő szemmel figyeli a madarat, de észreveszi alatta a fát, a fán a bogarakat, megérti a környezetvédelem fontosságát, s maga is feladatának tekinti azt. „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”- Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. És már egyre többen érzik úgy, hogy legalább megpróbálják - és legalább a Föld napján, április 22-én tesznek valamit ennek érdekében: fát, virágot ültetnek, rajzolnak, környezeti vetélkedőt, udvar, kerttakarítást szerveznek. „Mert a természet csodálatos.” Vigyáznunk kell rá, hogy utódaink is rácsodálkozhassanak néha egy - egy gyönyörű völgyre, vadregényes vízesésre, meredek sziklára. Ámulva nézhessék a vadászó ragadozó madarakat, vizeink élővilágát, a hegyek-völgyek állatait. Büszkék lehessenek arra, hogy a technika korában is el lehet ámulni, lehet gyönyörködni környezetünk szépségein - mondta el a tagóvoda-vezetője.
Ezt követően Jákli Józsefné óvónő röviden beszélt a környezet védelméről, a környezettudatos magatartás fontosságáról, bolygónk védelmében. A műsor végén a gyerekek elénekelték együtt Bagdi Bella: ”Gyújts egy gyertyát a Földért...”című dalát, majd minden ovis a szülőjével Föld napi játszóházban vehetett részt. Lehetett többek között műanyag palackokkal tekézni, fűben szétszórt apró kupakokat gyűjteni, különböző anyagú „hulladékokat” szelektíven válogatni, de amőbázhatnak kagylókkal, kavicsokkal, fenyőtobozokkal és a Föld térképén hagyhatták lábnyomukat az arra járó gyermekek és felnőttek is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!