A Föld megmentői a Nátuskerti oviban


2019-04-25 20:07:31  | cikk: pi-pa  | 


A Föld megmentői a Nátuskerti oviban főképe
A Pápa Városi Óvodák Nátuskerti Tagóvodájában már hagyomány, hogy egyes ünnepek és jeles napok köré családi napot szerveznek. Ezek közé a jeles napok közé tartozik a Föld napja is, hiszen az óvodában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a hagyományos ünnepek mellett a jeles „zöld napokról” is megemlékezzenek. Ezért a mai napon az óvodai tevékenységek is a Föld napja jegyében zajlottak, délutánra pedig a szülőket is várták, hogy az egész család együtt tevékenykedhessen a környezettudatosság jegyében - tájékoztatta hírportálunkat Geszti Dóra, a tagóvoda vezetője. A szülők örömmel kapcsolódtak be a programba. Az „Egy szülő egy palánta” akció keretében minden család hozott egy virágpalántát az óvodába, s a színpompás virágokat együtt ültették el az intézmény előtti, illetve az óvoda udvarán kialakított virágágyásokba és virágtartókba. Ezt követően az udvaron, több helyszínen különféle környezetvédelemhez kapcsolódó foglalkozásokkal várták a kicsiket és szüleiket. A „szemetes ösvény” nevű helyszínen a szelektív hulladékgyűjtés állt a középpontban, emellett volt akadálypálya és a homokozóban óriás terepasztalt alakítottak ki a résztvevők, akik virágnyomdázhattak és gyógyteákat is kóstolhattak a programon. A Nátuskerti Óvoda Föld napja alkalmából rendezett családi délutánján a feladatok teljesítéséért „a Föld megmentője” kép járt, melyet mindenki hazavihetett. Ennek köszönhetően otthon is folytatódott a program, hiszen a képeket a gyerekek odahaza kiszínezhették.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!