Országos Haditorna Verseny: Ötödik helyet szereztek a petőfisek


2019-04-25 18:32:04  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: honvedelem.hu  | 


Országos Haditorna Verseny: Ötödik helyet szereztek a petőfisek főképe
A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség idén is megrendezte az Országos Haditorna Versenyt, amelynek célja a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés, valamint a fiatalok körében a sport és egészséges életmód népszerűsítése volt. A Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson megrendezett, kétnapos, országos döntőbe a megyei versenyek első helyezettjei jutottak tovább. A csapatok összesen négy középiskolás tanulóból álltak. A versenyszámok között szerepelt tájfutás, figyelés-távbecslés, gumikézigránát-célbadobás, légfegyveres és lézerfegyveres lövészet, honvédelmi totó, elsősegély akadálypálya, valamint fegyveres váltófutás. Pápa városát idén is a Petőfi Sándor Gimnázium képviselte, mely korábban már egy második, majd egy harmadik helyezést is szerzett, idén Koncz János tanítványainak az ötödik hely jutott.

- Elégedett vagyok, hiszen országos mezőnyben a legjobb ötben végezni bármilyen sportágról is legyen szó, dicséretes teljesítménynek mondható - mondta az iskola testnevelője. - Van azonban némi hiányérzetem, hiszen úgy gondolom, valós tudásunk alapján akár a harmadik hely is meg lehetett volna, sajnos két feladatot, a honvédelmi totót és a mátrix futást nagyon elrontottuk, emiatt akkora hátrányba kerültünk, hogy ezután a cél a legjobb hatba kerülés volt. 9. helyen fordultunk, szerencsére másnap az akadálypályán és a 4x400-as váltófutásban sikerült olyan jól szerepelnünk, hogy megkaparintottuk az amúgy igen értékes ötödik helyet. Csapatomból egy diák idén elballag, a másik három pedig jövőre lesz végzős, ezért a következő tanévben igyekszem a 9. és 10. osztályosok között új tagokat keresni. Tudjuk a hibáinkat, amiket a következő versenyre igyekszünk kijavítani.

A verseny első öt helyezettje:
1. Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium (Debrecen)
2. Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium (Eger)
3. Eötvös József Gimnázium (Tata)
4. Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium (Kiskunmajsa)
5. Petőfi Sándor Gimnázium (Pápa)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!