Húsvéti játszóház az Erkelben


2019-04-25 10:11:56  | cikk:  | 


Húsvéti játszóház az Erkelben főképe
Az erkeles alsós tanulókat nemrégiben húsvéti játszóház várta az iskola udvarán. Már harmadszor pályáztak sikeresen a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület felhívására, így annak tagjai idén is ellátogattak az iskolába. A tavaszi játszóházat összekötötték a húsvét-várással. Olyan feledésbe merült fajátékokat hoztak a gyerekeknek, amelyeken egykor dédszüleink játszottak. A tanulók játékos formában ismerkedhettek meg a húsvétra jellemző szokásokkal. Sok új játék várta őket a hagyomány jegyében: tojáslabirintus, tojásvezető, tojáskapkodó, böllérkirakó, csirkekeltető, padlásfosztogató, nyuszi-etető, tojásfestés, birkaterelő, pillangó, mesefa, csigacsalogató, csirkepofozó, horgászat, patkódobó, mérleg, puli-verseny, halacskaszemező, évszakkirakó, télűző, hordólovaglás, libatömés, sólyomreptetés, malom, állatos képkirakó, katicareptetés, rovásírásos memória, páros sí, mini gólyalábak, virágporzás méhecskével. A gyerekek kaptak egy gyűjtőkártyát, melyen az állomások piktrogamja állt. Ha sikerült teljesíteni az adott feladatot, aláíratták az állomásvezető nevelővel. 30 összegyűjtött pont esetén a tanulók jutalmul egy fanyakláncot nyerhettek. Remek hangulatban, villámgyorsan telt el a délután. Még az időjárás is kegyeibe fogadta a játszóház résztvevőit - tájékoztatta hírportálunkat Kindertné Surányi Lívia tanító.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!